TÜRK-İŞ:'2578 TL'NİN ALTINDA MASAYA OTURMAYIZ'

Asgari ücretli çalışanların dört gözle beklediği zam ücretleri henüz kesinlik kazanmazken Türk-İş konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda 2578 TL'nin altında verilecek ücretle masaya oturmayacaklarını belirtti.

 

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay asgari ücret çalışanlarının maaşlarının 2578 lira olması gerektiğini vurgulayarak belirtilen ücret altında verilecek kararda pazarlık yapmayacaklarını söyledi.

Atalay bugün Ankara'da yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

Bundan bir hafta evvel HAK-İŞ, DİSK ile görüştük. Bir basın toplantısı yaptık. Komisyonu tespit ettik ne olması lazım dediler. Elimizde bir veri var 2578 TL yaşam maliyeti. Bir kişinin yaşam maliyeti 2578 TL.

Nasıl bulundu bu rakam bilmiyorum. Bunun altında bir şey konuşmazlar. Sendikalar bunun üstünde konuşurlar. Biri çıkmış 10 bin TL olsun diyor.

Bir sendika açıkladı 3.200 TL olsun diyor. Bunun kararını tespit komisyonu verecek. DİSK'in HAK-İŞ'in yöneticileri ile beraber ortaklaşa konuşacaklar. Bu rakamın üstünde bir pazarlık yapacaklar.

Müspet bir şey olursa TÜRK-İŞ yönetiminden arkadaşlar getirirler ama bu rakamın yanında veya altında bir şey olursa, Nazmi Bey'e söyledim (Irgat) Bize de getirmenin bir anlamı yok o masada oturmayız. O masada bulunmayız.

İÇİŞLERİ BAKANI MUSTAFA ÇİFTÇİ'DEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
KARTAL ADD'DEN MANİSA'DA MEYDANA GELEN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
MANİSA TURGUTLU'DA OKUL ÖNÜNDE SALDIRI DEHŞETİ:10 ÖĞRENCİ YARALANDI
PENDİK BELEDİYESİ'NİN YENİ ANA HİZMET BİNASI VE KENT MEYDANI AÇILIŞA GÜN SAYIYOR
PROF.DR.OYTUN ERBAŞ 11. PENDİK KİTAP FUARI KAPSAMINDA PENDİKLİLERLE BULUŞUYOR
ZABITA EKİPLERİNDEN OKUL KANTİNLERİNE SIKI DENETİM
L’ÉTAPE TÜRKİYE BY TOUR DE FRANCE HEYECANI ÜMRANİYE’DE YAŞANDI
USULSÜZ VATANDAŞLIK SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA: BİN 70 KİŞİNİN VATANDAŞLIĞI İPTAL EDİLİYOR
BAKAN GÜRLEK AÇIKLADI:DEV FİNANS ŞİRKETLERİNİN VARLIKLARINA DONDURMA KARARI
TRENDYOL SÜPER LİG'DE PUANLAR PAYLAŞILDI:ORFA YAPI PENDİKSPOR 1-1 BODRUM FK