TÜRKİYE KORE DOSTLUK ORMANI'NDA FİDANLAR DİKİLDİ

Orman yangınları sonrasında Kore halkının da dahil olduğu kampanyayla bağışlanan fidanlar, Türkiye’deki 4. Türk-Kore Dostluk Ormanı’nda törenle dikildi.

Törene katılan Başkan Ahmet Cin: “Yeşil bizim ciğerlerimizdir. Kardeş Kore Cumhuriyetine bu destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Burada yetişecek ağaçların toplumumuza örnek olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

2021’de yaşanan orman yangınları sonrası Kore Cumhuriyeti vatandaşlarının da yardımlarıyla başlayan fidan bağışı kampanyası kapsamında Türkiye’deki 4. “Türk-Kore Dosluk Ormanı” Pendik Ballıca bölgesinde kuruldu. 50 binden fazla fidan törenle Ballıca Fidan Dikme Alanı’nda dikildi. Fidan dikimi törenine Belediye Başkanı Ahmet Cin, ÇEKUD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sung Kyu-Woo, İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mumin Yıldıztaş, Pendik Kaymakamına vekaleten Kartal Kaymakamı Abdullah Demir katıldı. Alanda aynı zamanda ilçe genelindeki okullardan öğrenciler, izciler ve çevre gönüllüleri de yer aldı.

Törende konuşmasını yapan Başkan Ahmet Cin: “Yakın zamanda ülkemizde çıkan orman yangınları sebebiyle hassasiyet gösteren Kore Cumhuriyetine ve Koreli sporcularımıza teşekkür ediyoruz. Projenin İstanbul ayağı burada gerçekleşiyor. Yeşil bizim ciğerlerimizdir. Kardeş Kore Cumhuriyetine bu destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Burada yetişecek ağaçların toplumumuza örnek olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” ifadelerinde bulunarak iki ülkenin dostluk bağlarına değindi. Fidanların nasıl dikileceği anlatıldıktan sonra alana geçen katılımcılar fidanlarını dikti, ağaçlara can suyu verdi.

MİT İLK KEZ AÇIKLADI:15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİNİN GİZLİ TAKVİMİ
MHP İSTANBUL İL BAŞKANI VOLKAN YILMAZ:''PENDİK'İN SORUNLARINI MUHTARLARIMIZLA ÇÖZECEĞİZ''
KARTAL'DA SEMT PAZARLARINDA GÜVENLİ ALIŞVERİŞ DÖNEMİ
TUZLA'DA ÇOCUKLAR SİNEMA VE TİYATROYA DOYACAK
SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ DÜZENLEME:15-18 YAŞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET YOLU
AHBAP SORUŞTURMASINDA İKİNCİ DALGA OPERASYONU:MİLYON BAĞIŞ VE SAHTE FATURA VURGU NETLEŞTİ NU
PESİAD'DAN İTO BAŞKANI ŞEKİP AVDAGİÇ'E TAM DESTEK!
PENDİK'TE KORUYUCU AİLELERE ANLAMLI BULUŞMA:''GÖNÜLLERİNİ VE YUVALARINI AÇTILAR''
PENDİK’TEKİ KAMU OKULLARI YENİ EĞİTİM DÖNEMİNE HAZIRLANIYOR
TUZLA BELEDİYESİ'NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE TERCİH DESTEĞİ