TUZLA'DA 9 FARKLI ÜLKEDEN GELEN ÇOCUKLAR ŞİİR OKUDU

Her yıl 22 Mart’ta kutlanan Dünya Çocuk Şiirleri Günü nedeniyle 9 farklı milletten yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar, ‘Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara’ şiirini Türkçe seslendirdiler.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,”  Tüm dünyada yaşayan çocukların kendi aralarında özel bir etkileşimleri vardır. Onlar aynı dili konuşmasalar bile kalpleriyle, sevgileriyle, saflıkları ile anlaşabilirler” dedi.

Her yıl tüm dünyada 22 Mart tarihinde kutlanan ‘Dünya Çocuk Şiirleri Günü’ nedeniyle Tuzla Belediyesi özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. 9 farklı milliyetten yaşları 5 ile 10 arasında değişen çocuklar, ‘Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara’ şiirini Türkçe seslendirdiler. Azerbaycan’dan Aylin Aliyeva, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kuzey Umut, Bosna-Hersek’ten Esma Kalco, Almanya’dan İbrahim-İsmail Başıbüyük, Suriye’den Cham Safi, Türkmenistan’dan Medine Sarıyeva, Bulgasitan’dan Barış Sönmez, İrlanda’dan Merve Aydın ve Türkiye’den Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde eğitim gören Alkım Lina Acar ve Elim Mina Kaşıkçı’nın Türkçe şiir okuduğu video, Tuzla Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

“FARKLI ÜLKELERDEN OLSADA ÇOCUKLARIN DİLİ AYNIDIR”

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Tüm dünyada yaşayan çocukların kendi aralarında özel bir etkileşimleri vardır. Onlar aynı dili konuşmasalar bile kalpleriyle, sevgileriyle, saflıkları ile anlaşabilirler. Çocuklar çok kıymetlidir. Dünyamızın geleceği için çocukların gelişimine yapacağımız katkının önemi çok büyüktür. Bugün de 22 Mart Dünya Çocuk Şiirleri Günü. Biz de Tuzla Belediyesi olarak bu güzel günde farklı milletlerden çocuklarımızı bir şiirde buluşturmak istedik. Almanya’dan Suriye’ye, Bosna Hersek’ten Azerbaycan’a 9 farklı milletten çocuklar aynı dili yani Türkçe’yi konuştular. Tuzla Belediye Başkanı olarak tüm çocukların bu gününü kutlarım” dedi

SAKIP SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ 31. YAŞINDA
PENDİK'TE DEV KARİYER BULUŞMASI:SEKTÖRÜN LİDER FİRMALARI İŞ ARAYANLARLA BULUŞUYOR!
PENDİK BELEDİYESİNDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL VE MOTİVASYON KAMPI
TUZLA'NIN 10 YILLIK ASFALT SORUNU ÇÖZÜLÜYOR!
TARİHİ İMZA: ABD VE İRAN ARASINDA SAVAŞ BİTİREN 14 MADDELİK MUTABAKATIN DETAYLARI BELLİ OLDU
ÜMRANİYE’DE ÇOCUK FESTİVALİ COŞKUSU YAZ BOYUNCA DEVAM EDECEK
PENDİK OKUL SPORLARI BİLEK GÜREŞİ TURNUVASI TAMAMLANDI
PENDİK’TE İMALAT SANAYİSİNE İKİZ DÖNÜŞÜM EĞİTİMLERİ DESTEĞİ
MUHARREM AYININ İLK ORUCU KARTAL CEMEVİ'NDE AÇILDI
KARTAL'DA SANAT BULUŞMASI