ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN MÜZİK TERAPİSİYLE GELİŞİME DESTEK

Ümraniye Belediyesi, Gülden Soyak Tüfekçi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi’nde 2022 yılı Mart ayından bu yana özel gereksinimli çocuklar için gerçekleştirdiği müzik terapisi eğitimlerini başarıyla sürdürülüyor.

 

 

Müziğin iyileştirici gücünden yararlanılan eğitim programında, çocukların duygusal, sosyal, bilişsel ve motor becerilerinin gelişimine katkı sağlanıyor; kendilerini ifade etme, iletişim kurma ve çevreleriyle etkileşimde bulunma becerileri güçlendiriliyor.

RAM raporu bulunan 3-12 yaş aralığındaki çocukların katıldığı eğitimlerde, müziğin tedavi edici gücünden yararlanılarak bireylerin duygusal, sosyal, bilişsel ve motor becerilerinin gelişmesi hedefleniyor. Şarkı söyleme, ritim tutma, enstrüman çalma, müzik dinleme ve doğaçlama gibi etkinliklerin yer aldığı seanslarda çocukların dikkat ve odaklanma becerileri güçleniyor; duygusal rahatlama, sosyal etkileşim ve kendini ifade etme gibi alanlarda da olumlu ilerlemeler gözlemleniyor.

Program kapsamında her çocuk haftada bir gün olmak üzere 50 dakikalık bireysel seans alıyor. Seansların 40 dakikası terapi çalışmalarıyla, 10 dakikası ise aile danışmanlığı hizmetiyle geçiyor. Bu sürede ailelere, çocuğun ilerleyişi hakkında bilgi verilerek evde uygulanabilecek destekleyici etkinlikler konusunda rehberlik sağlanıyor.

Müzik terapisi eğitimi ile özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, müzik aracılığıyla özgüven kazandırmak ve toplumsal yaşama daha güçlü katılımlarını sağlamak amaçlanıyor.

 

ULUDAĞ ETEKLERİNDE KORKUTAN ORMAN YANGINI:3 FARKLI NOKTADA ALEVLERLE MÜCADELE
ADALET BAKANI AKIN GÜRLEK'TEN ZONGULDAK'TA MEVSİMLİK İŞÇİLERE YÖNELİK SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA
ORFA YAPI PENDİSKSPOR DEPLASMANDA ANTALYASPOR'U GOL DÜELLOSUNDA MAĞLUP ETTİ
BAŞKAN BİNGÖL TUZLA BELEDİYESİ'NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
ADD'DEN NETENYAHU'YA SERT TEPKİ:SOYKIRIMCI KATİLLER İYİ BİLMELİDİR Kİ TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÇADIR DEVLETİ DEĞİLDİR!
TBMM 4. YASAMA YILINI YOĞUN MESAİYLE TAMAMLADI:YARGIDAN EKONOMİYE BİRÇOK DÜZENLEME YASALAŞTI
SOSYAL MEDYADA KURALLARA UYMAYAN EMLAKÇI VE GALERİLERE DEV CEZA
BAŞKAN AHMET CİN'DEN ÜNVERSİTEYE İLK KEZ KAYIT YAPTIRACAK ÖĞRENCLERE 20 BİN TL DESTEK
PENDİK'TE MESLEKİ EĞİTİME DEV YATIRIM: MSB ÇAKABEY MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NİN TEMELİ ATILDI
AÇIK HAVA TİYATROLARI ''GAZZE AĞIDI'' İLE SONA ERDİ