ÜMRANİYE’DE İLK DERS ZİLİ ÇALDI

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı, öğrencilerin heyecan ve coşkusuyla açıldı. Yeni okul dönemi; bakımları yapılan okullar, pırıl pırıl olan sınıflar, hediye edilen binlerce kırtasiye seti ile başladı.

Başkan Yıldırım, Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda düzenlenen törene katılarak, öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Üç aylık yaz tatili sona erdi. Çalan zille birlikte on binlerce öğrenci, Ümraniye Belediyesi tarafından günler öncesinden temizlenerek, pırıl pırıl hale getirilen sınıflarına kavuştu. Bakımları tamamlanan sınıflar ve hediye edilen binlerce kırtasiye seti öğrencilerle buluştu. Sabahın erken saatlerinde sınıflarındaki yerlerini alan on binlerce Ümraniyeli öğrenci de, okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın başlaması nedeniyle Kazım Karabekir Mahallesi’nde yer alan Ahmet Yavuz Ortaokulu’nda bir tören düzenlendi. Programa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın yanı sıra; kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle veliler katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından protokol konuşmalarına geçildi. Daha sonra öğrencilerin piyano ve şiir dinletisi ile devam eden program, halk oyunları gösterisi ile son buldu.

“Eğitime yaptığımız katkının, bir milletin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz”

Okulun ilk günü öğrencileri yalnız bırakmayıp, onların heyecanına ortak olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, eğitimin öneminden bahsederek, “Eğitim, geleceğin anahtarıdır. Çocuklarımızın en iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü eğitime yaptığımız katkının bir milletin geleceğine yapılan yatırım olduğunun bilincindeyiz. Bu anlamda da gerek ilçeye kazandırdığımız okullarımızla, gerekse hediye ettiğimiz kırtasiye setlerimizle her zaman öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerine hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Yıldırım, İlçe Kaymakamı Abdülaziz Aydın ve beraberindekiler, okula bu yıl yeni başlayan öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek heyecanlarına ortak oldu. Öğrencilerle yakından ilgilenen Yıldırım, eğitim materyalleri de hediye etti.

PENDİKSPOR SİVASPOR'U KENDİ EVİNDE MAĞLUP ETTİ
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ KAMPÜSÜNDE CİNAYET: 15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU ÖLDÜRÜLDÜ
BAŞKAN AHMET CİN 30 AĞUSTOS ZAFER KUPASINA KATILDI
İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE VAHŞET! ÇÖP KONTEYNIRI YANINDA BEBEK CESEDİ BULUNDU
KARTAL'DA BÜYÜK ZAFERİN 103. YILINDA MUHTEŞEM KUTLAMA
4. ULUSLARARASI HALK OYUNLARI FESTİVALİ KARTAL'DA BAŞLADI
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI'NIN 103. YILI PENDİK'TE COŞKUYLA KUTLANDI
KARTAL’DA 30 AĞUSTOS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI
PENDİK 5. KAHVE FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
500 BİN SOSYAL KONUT İÇİN DÜĞMEYE BASILDI