ÜMRANİYE’DE KITALARI AŞAN KÜLTÜR SANAT YARIŞMASI: 20.’Sİ DÜZENLENEN YARIŞMAYA BÜYÜK İLGİ

Ümraniye Belediyesi tarafından tam 19 yıldır düzenlenen ve geleneksel hale gelen Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının bu yıl 20’si düzenleniyor.

 Başvuruların ocak ayında başlayan yarışmalara dünyanın çeşitli ülkelerinden katılım sağlanarak toplam 4.927 başvuru yapıldı. Hikâye ve şiir yarışmalarının kayıtları sona ererken resim yarışmasının son başvuru tarihi ise 28 Haziran 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar.

Her yıl düzenlediği yarışmalarla edebiyat ve sanat dünyasına yeni yetenekler kazandıran Ümraniye Belediyesi, Geleneksel Resim, Hikâye ve Şiir Yarışmalarının 20.sini düzenliyor. Kıtaları aşan yarışmalara bugüne kadar dünyanın çeşitli ülkelerinden 4.927 başvuru yapıldı. Başvurulara en yoğun talep Almanya’dan olurken, en dikkat çekici ülke ise Turks ve Caicos Adaları oldu.

Sanatçı Bakışıyla “FİLİSTİN” Temalı Resim Yarışması

Ümraniye Belediyesi tarafından bu yıl 20.si düzenlenen Geleneksel Resim Yarışması’nda; birinciliği elde eden esere 60 bin TL, ikinciye 50 bin TL, üçüncüye 40 bin TL ve mansiyonların her birine 10 bin TL para ödülü verilecek.

Yarışmaya başvurular 28 Haziran 2024 Cuma günü mesai bitimine kadar devam edecek.

“Serbest” Temalı Hikâye Ve “Filistin” Temalı Şiir Yarışması

Hikâye ve şiir alanında önemli bir marka haline gelen ‘Geleneksel Hikâye ve Şiir Yarışmaları’ bu yıl 20. kez yeni yeteneklere kapı aralayacak. Yurt içi ve yurt dışından önemli oranda katılımın gerçekleştiği hikâye yarışmasının teması “Serbest” olarak belirlenirken, şiir yarışmasının teması ise “Filistin” olarak belirlendi. Hikâye yarışmasında birinciye 50 bin TL, şiir yarışmasının birincisi ise 40 bin TL ödülün sahibi olacak. Öte yandan Hikâye yarışmasının ikincisi 40 bin, üçüncüsü 30 bin ve mansiyonların her birine 7 bin TL para ödülü verilecek. Şiir yarışmasında ise ikinciye 30 bin, üçüncüye 20 bin ve mansiyonların her birine ise 5 bin TL para ödülü verilecek.

PENDİK OKUL SPORLARI FUTBOL TURNUVASI’NDA BÜYÜK HEYECANI
ÜMRANİYE BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ’NDE DERSLER BAŞLADI
DENİZ GEZMİŞ YUSUF ASLAN VE HÜSEYİN İNAN KARTAL'DA ANILDI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ;''İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ''
YENİLENEN EMİRLİ KÖY KONAĞI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİYLE HİZMETE AÇILDI
KARTAL BELEDİYESİ MUHTARLAR TOPLANTISI'NIN 165'İNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ' VATANDAŞ SORUYOR BAŞKAN CEVAPLIYOR'PROGRAMINA KATILDI
KARTAL'IN İLHAM VEREN FİKİRLERİ;'ÜRETKEN YAPAY ZEKA EĞİTİMİ'
SAPANCA BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ARDA'YA SALDIRI GİRİŞİMİ
ANAVATAN PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANI FATİH KORKUSUZ'DAN HALK EĞİTİM MERKEZİ'NE ZİYARET