ÜSKÜDAR'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN KRİTİK GÜN: DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR İPLER KOPMA NOKTASINDA

​Üsküdar Belediyesi'nde Sinem Dedetaş’ın tutuklanıp görevden uzaklaştırılmasının ardından patlak veren yönetim krizi, mahkeme kararıyla tekrarlanan başkanvekilliği seçimiyle yeni bir boyuta taşındı.


İptal edilen ilk seçimin ardından mecliste sandalye ve oy dengeleri kilitlenmiş durumda.
​Süreç Nasıl Bu Noktaya Geldi?
​İptal Edilen İlk Oylama: 5 Ağustos’ta yapılan ilk turda CHP ve Yeni Parti'nin  adayı Sibel Tan Çetinkaya 22 oy alarak başkanvekili seçilmiş, Cumhur İttifakı adayı ise 18 oyda kalmıştı.
​Mahkeme Kararı: AKP’nin usulsüzlük ve seçim güvenliği ihlali gerekçesiyle yaptığı itirazı haklı bulan mahkeme, 25 Ağustos’ta seçimi iptal etti.
​Nisap Sağlanamadı: 6 Eylül’de yapılması planlanan ikinci oturum, CHP ve YENİ Parti üyelerinin katılmaması nedeniyle gerekli çoğunluk sağlanamayarak bugüne ertelendi.
​Siyasette Dengeleri Değiştiren Gelişmeler
Seçim sürecine girilirken meclisteki sandalye dağılımı kritik operasyonlar ve istifalarla sarsıldı. CHP’li meclis üyeleri Amine Cansu Çelik ve Ekrem Baki’nin tutuklanması, ayrıca 4 CHP’li üyenin AKP saflarına geçmesi meclisteki güç dengelerini eşitledi. Normal şartlarda 23 üyeye sahip olan CHP ve YENİ Parti bloku, tutuklamalar nedeniyle oy kullanabilir üye sayısında 21’e geriledi. Böylece 21 üyeli AKP-MHP ittifakı ile muhalefet bloğu eşit oy gücüne ulaştı.
​Sandıkta Baş Başa Mücadele
YENİ Parti ve CHP ilçe başkanlarının dün düzenledikleri ortak basın toplantısıyla firesiz ittifak mesajı vermesinin ardından bugün ilk tur oylaması başladı. Seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya ile Cumhur İttifakı’nın adayı Dündar Ziya Gültekin, 21'er üyenin oy kullanabildiği kilitlenmiş meclis tablosunda başkanvekilliği koltuğu için yarışıyor

PENDİK'TE RİZE RÜZGARI: TONLARCA HAMSİ VE KARADENİZ MÜZİĞİYLE UNUTULMAZ BİR GECE
MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ESİN KÖYMEN CHP'DEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE KATILDI
''CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL FOTOĞRAF SERGİSİ'' ZİYARETE AÇILDI
ULUSLARARASI KADIN ŞİİRİ FESTİVALİ FEMİNİSTANBUL 9. KEZ KARTAL’DA!
PENDİK KENT KONSEYİ BAŞKANI SÜLEYMAN YILMAZ'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E TEBRİK ZİYARETİ
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYRİYE UYANIK PARTİSİNDEN İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ZONGULDAK GELİK'TE MADEN OCAĞINDA GRİZU PATLAMASI:2 ÖLÜ 5 YARALI
CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ NİLÜFER GÖKÇE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ
TÜRKİYE'NİN EN GENÇ MECLİS ÜYESİ BERAT MAKSUT USTA CHP'DEN İSTİFA ETTİ
BAŞKAN AHMET CİN DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜ'NDE BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU