Yeni Bedelli Askerlik Ücreti 33 Bin 230 TL Oldu

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ YENİLENDİ

Bedelli Askerlik 2019 Yılı Bedeli 33 Bin 230 TL Dövizle Askerlik Ücreti 5 Bin 442 Avro Olacak

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğünce 7179 Sayılı Askeralma Kanunu'na ilişkin duyuru yayımlandı. Duyuruda, Kanun gereğince Askeralma Yönetmeliği yürürlüğe girinceye kadar yükümlüler tarafından yapılacak işlemler ve uygulanacak faaliyetler açıklandı.
 

Buna göre, yedek subay ve yedek astsubay olma hakkına sahip olanlardan 2019'da silah altına alınmak isteyip yoklaması olmayanlar, 16-31 Temmuz 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden yoklamalarını yaptıracak ve bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak. 
2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak. 

İki veya üç yıllık meslek yüksek okulu mezunu yoklama kaçaklarından yedek astsubay olmak isteyenler 31 Temmuz 2019'a kadar yoklamalarını yaptıracak. Yedek subay ve yedek astsubay olarak seçilmeyen yükümlüler, askerlik hizmetini erbaş/er olarak yerine getirecek. 

KURA İŞLEMİ 2020 OCAK AYINDA YAPILACAK

Bedelli askerlik hizmeti kapsamında, bu hizmetten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz 2019'da alınmaya başlanacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak ve duyurulacak. Hak sahiplerinin bir aylık temel askerlik eğitimi için silah altına sevkleri 2020 Mart ayından itibaren başlayacak. 

'HATIRLA' ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL'DA SAHNELENDİ
PENDİK'TE BİLEK GÜREŞİ HEYECANI
PENDİK SİVASLILAR DERNEĞİ BAŞKANI DURAN DEMİRİZ ÜYELERİYLE KAHVALTIDA BULUŞTU
TESK BŞKANI PALANDÖKEN'DEN KORKUTAN UYARI:''KREDİ KARTI BORCU 3 TRİLYONA ULAŞTI!''
BAŞKAN AHMET CİN'DEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI MUHARREM KIR'A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
CHP PENDİK'EN VAN ERCİŞLİLER DERNEĞİ'NE ZİYARET
GÜÇLÜ İŞ KADINLARI PLATFORMU’NDAN İSTİHDAM ATAĞI: "HEDEFİMİZ GÜÇ BİRLİĞİ"
KARTAL'DA 14 MAYIS ECZACILIK GÜNÜ'NE ÖZEL ANLAMLI ZİYARET
ÖZGÜR ÖZEL'DEN İKTİDARA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI:''KAYBEDERSEM BİR DAKİKA DURMAM!''
ÜMRANİYE SEMT PAZARLARINDA DENETİMLER SÜRÜYOR