YETKİLİLER UYARDI; YILANLARI ÖLDÜRMEYİN!

Sıcakların yükselmesiyle ortaya çıkan yılanlar korkuya neden olurken Tepebaşı Belediyesi yılanların öldürülmemesi için talimat verdi.

Konuyla ilgili Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, yılanların görülmesindeki artışla ilgili özellikle tarım alanlarına yakın komşu olan mahallelerden son zamanlarda belediyeye şikayetler gelmeye başladığına dikkat çekildi.

En son Aşağısöğütönü Mahallesi’nden gelen ihbar doğrultusunda adrese giden Tepebaşı Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yılanı yakalayarak meskun mahal dışındaki doğal yaşam alanına bıraktıkları belirtildi. Yılan gören vatandaşların Tepebaşı Belediyesi yetkilileriyle iletişime geçinilmesinin istenildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yılan, özellikle bahar ve yaz aylarında çok sık görülen bir hayvandır. Yağışların bu sene çok olması ve sıcakların aniden artması sonucu tabiatta bir hareketlilik yaşandığı için daha çok açık alanlarda, sık otluklarda, ağaçlık, çalılık aralarında yılana rastlamak mümkündür. Hatta yaz aylarında bazen ev içlerine dahi girerler. Doğal dengenin sağlanmasında, özellikle tarla farelerin mücadelesinde de en etkin mücadeleyi yılanlar yapar. Bunun için yılanlar görüldüğü zaman hemen paniğe kapılıp öldürülmemesi gerekir. Tepebaşı Belediyesine haber verilirse ekipler, hemen bahse konu yere giderek yılanı bulunduğu ortamdan alıp uygun bir yaşam alanına bırakır.”

Çoğu yılanın zehirli olmasından dolayı vatandaşların bu konuya dikkat etmesi gerektiğini de aktaran yetkililer, yılan ısırması durumlarında ısırılan yerin biraz yukarı kısmının sıkıca bağlanarak kalbe giden kan akışının yavaşlatılmasının ve hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulmasının gerektiğini de kaydetti.

MATTİA MANGUZZİ SPOR KOMPLEKSİ PENDİK'TE HİZMETE AÇILDI
AKTİF YAŞ AL PROJESİ İLE MAYIS AYI DOLU DOLU GEÇECEK
YIL SONU SERGİLERİNİN İLKİ BAŞLADI
HER ŞEYİ DEĞİŞTİREN BİR YÜREK ANNE KADIN EMEĞİ PAZARI AÇILDI
ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ SERİKSPOR TARİH YAZDI
PESİAD DOÇ.DR.NEVAL KONUK HALLAÇOĞLU'NU AĞIRLADI
KARTAL'DA ENGELLİLER HAFTASI MAÇINDA KAZANAN DOSTLUK OLDU
ÜMRANİYE DÖNÜŞÜYOR: HEKİMBAŞI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE ALANININ %80’İ TAMAMLANDI
CHP'NİN ''DİPLOMANI AL GEL'' MİTİNGİ
YENİ ATIK YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ