5 TL'LİK MADENİ PARA ÜZERİNDEKİ ATATÜRK PORTRESİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Cumhuriyet'in 100. Yılı anısına yönelik basılan 5 liralık madeni para üzerindeki Atatürk görseli sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Cumhuriyet'in 100’üncü yıl dönümü için basılarak tedavüle giren 5 lira değerindeki madeni hatıra paraların üzerindeki Atatürk görseli benzemediği gerekçesiyle tepki çekti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Cumhuriyet'in 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ’ 31 Ekim 2023 günü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün bastığı 5 liralık 100 milyon adet madeni para dolaşıma girdi.

Paraların çapı 28,15 milimetre, kalınlığı 1,70 milimetre, ağırlığı ise 8,25 gram olarak belirlendi. Paraların ön yüz deseni, dış halkada 8 köşeli ‘Selçuklu yıldızı’ motifi ve bu motifin dış kontörünün tekrarı kullanılarak derinlik kazandırıldı. 

Arka yüz deseninde Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi, altta Cumhuriyet'in 100. yılı logosu ve çevrede "Türkiye Cumhuriyeti" yazısı yer aldı. Ancak Atatürk’ün madeni para üzerindeki rölyefi tartışmaya neden oldu.  Bazı sosyal medya kullanıcıları yeni madeni 5 TL üzerindeki Atatürk görselinin Atatürk’e benzemediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ PENDİK ŞUBE BAŞKANLIĞI'NDAN MEME KANSERİNE KARŞI ANLAMLI ETKİNLİK
103 YILLIK CUMHURİYET GURURUYLA, ATAMIZIN İZİNDE!
METEOROLOJİDEN SARI KOD ALARMI: İSTANBUL DAHİL 25 İLDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
AVRUPA ŞAMPİYONU SEMANUR YÜKSEL’DEN BAŞKAN İSMET YILDIRIM’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
KARTAL'DA KREŞLİ MİNİKLERDEN CUMHURİYET COŞKUSU
PENDİK'TE CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 103. YILI KUTLAMALARI BAŞLADI
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
METRO İÇİN YARGIYA BAŞVURAN NURETTİN YILMAZ ŞİMDİ PENDİK'İ ORTAK TALEPTE BULUŞTURUYOR
DENİZLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN VE 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANACAK