AHMET ERCAN;'' DEPREMLER ÜLKELER İÇİN NİMET FAKİR ÜLKELER İÇİN FALEKETTİR''

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan İstanbul Depremi ve Kentsel Dönüşüm Paneli Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği'de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Bosna Sancak Derneği tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Deprem paneline;Bosna Sancak Derneği Başkanı Erdoğan Erden ve Yönetimi,Bosna Sancak Derneği eski İstanbul Başkonsolosu ve çok sayıda yurttaş yer aldı.

Prof.Dr. Ahmet Ercan panelde depremlerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.Deprem Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Ercan depremlerin oluşmasının ülkeler için bir nimet olduğunu belirterek geri kalmış ülkeler için felaket olduğunu söyledi.

Ercan İstanbul'da beklenen depremin  2045 yılına kadar olmayacağını ifade ederek olacak olan depremin 6.7 şiddetinde olup Silivri ve Tekirdağ'ı etkileyeceğini söyledi.

Ahmet Ercan; Pendik,Kartal,Tuzla,Maltepe,Kadıköy ilçelerinde deprem riskinin olmadığını vurgulayarak kentsel dönüşümün hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Prof,Dr, Ahmet Ercan TOKİ tarafından yapılan yeni binaların sağlam olduğunu ancak içeriği ile ilgili herhangi bir şeyi söylemenin mümkün olmadığını ifade etti. Ercan TOKİ projesinin çok önemli bir proje olduğunu ve yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.

Ercan TOKİ projelerinin deprem dayanıklılığı açısından sağlam yapıldığını ancak projenin kötü amaçla kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Haber/ Hatice ODABAŞ

PENDİK'TE 19 MAYIS COŞKUSU MAVİ GRİ İLE TAÇLANACAK
MALİYE BAKANI VERGİ KAÇAKÇILIĞI İÇİN DÜĞMEYE BASTI; 230 VERGİ MÜFETTİŞİ SAHAYA İNDİ
PİYADE BİNBAŞI ALKAN BİNİCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ŞÖLEN TADINDA 19 MAYIS KUTLAMALARI
İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL PENDİK'TE HASEKİ MEZUNİYET TÖRENİ İÇİN PENDİK'E GELDİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ÇEVRECİ BİR ADIM DAHA:'ATIKLAR POTAYA'
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'E ZİYARET
ENGELLİLER HAFTASI'NDA ENGELSİZ ŞENLİK
ANNELER GÜNÜ TUZLA'DA DERYA BAYKAL SÖYLEŞİSİ İLE KUTLANDI
HAZİNE VE MALİYE BAKANI ŞİMŞEK KAMUDA TASARRUF TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI