ATIKLAR SRF TESİSİ’NDE EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR

Pendik Belediyesi Tehlikesiz Atıklardan Türetilmiş Yakıt Üretim Merkezi; dolap, masa, sandalye, dal ve budak gibi atıkları ekonomiye kazandırmayı sürdürüyor.

Atıkları enerji santrallerine alternatif yakıt kaynağı olarak gönderen tesis, geçen yıla kıyasla yüzde 54’lük artışla 4 bin 175 ton atık topladı.    

Pendik Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi içerisine kurulu “Tehlikesiz Atıklardan Türetilmiş Yakıt Üretim Merkezi” (SRF Tesisi) toplanan atıkları ekonomiye kazandırmayı sürdürüyor. 2023 yılı başında faaliyete başlayan ve geçen yıl 2.700 ton atık toplayan tesis, belediye ekiplerinin özverili çalışmalarıyla bu yıl 4 bin 175 ton atık topladı.     

Enerji santrallerine alternatif yakıt kaynağı sağlıyor 

Tehlikesiz Atıklardan Türetilmiş Yakıt Üretim Merkezi (SRF Tesisi) şu şekilde çalışıyor: Belediye ekipleri ilçe genelindeki dolap, masa, sandalye gibi hacimli atık eşyaları tesisteki makinelerde parçalayarak enerji santrallerine alternatif yakıt kaynağı olarak gönderiyor. Aynı şekilde yine ilçe genelinde toplanan dal ve budak atıkları SRF Ön İşlem Tesisi’nde parçalanarak biyokütleden enerji üretimi için enerji tesislerine yollanıyor.   

14 bin varil petrol tasarrufu

SRF Ön İşlem Tesisi’nde değerlendirilen 4 bin 175 tonatıkla 770 ton daha az sera gazı salınımı gerçekleşirken 17.000 mwh enerji tasarrufu sağlandı. Ayrıca 18.000 m3 depolama alanından tasarruf edilirken yaklaşık 14.000 varil petrol tasarrufu sağlanmış oldu.

KARTAL'DA SANAT BULUŞMASI
İZMİR'DE SEFERHİSAR BELEDİYESİ'NE ''RÜŞVET'' OPERASYONU:6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
TUZLA'DA YAZ BOYUNCA AÇIK HAVA ATÖLYELERİ BAŞLIYOR
ÜMRANİYE’DE GELENEKSEL BOĞAZ MEZUNİYETİ BU YIL DA BİNLERCE ÖĞRENCİYİ AĞIRLADI
İŞ’TE PENDİK BULUŞMALARI’NIN 27.Sİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
PENDİK'TE DÜNYA KUPASI COŞKUSU SAHİL MEYDANI'NDA KURULACAK DEV EKRANLA YAŞANACAK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN HALK SAĞLIĞI İÇİN UÇUN VE LARVAYA KARŞI ETKİN MÜCADELE
SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI BORA BALCIOĞLU VE 9 KİŞİ TUTUKLANDI
BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ'NE İSKAN OPERASYONU: 27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YAĞMUR SUYU KANALI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR