BAKAN ŞİMŞEK'TEN KİRA ARTIŞ ORANI AÇIKLAMAS

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 1 Temmuz 2024 yılında bitecek olan yüzde '%25'lik kira artış oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, KKM ile ilgili "Bitireceğiz ama süre vermiyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uygulanan politikaya tam destek verdiğini aktaran Bakan Şimşek, "Seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir" diye konuştu.

Enflasyonla mücadele devam ederken başlatılan program aralıksız devam ediyor. Son olarak Merkez Bankası, faizleri 250 baz puan artırarak yüzde 42.5'e çıkarmıştı. Hükümetin ekonomiyle ilgili attığı adımlar yakından takip takip edilirken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üç gün önce iş ve finans dünyası temsilcileriyle basına kapalı bir yemekte bir araya geldiği ifade edildi.

Sözcü'den Nedim Türkmen, toplantıda konuşulanları bugünkü köşesinde aktardı. Alınan bilgilere göre, toplantıda Bakan Mehmet Şimşek"Sayın Cumhurbaşkanımızın uyguladığımız programa tam desteği var. İster inanın ister inanmayın. Zaten ben seçim sonrasına yönelik beklentilerinizi de anlamlandıramıyorum. Seçim sonrası da bu program aynı şekilde sürecektir, sabır ve kararlılıkla bunu uygulayacağız" dedi.

Kiralara sınırlama: Süre uzatılmayacak

Bakan Şimşek, konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024’te bitecek olan düzenlemeye ilişkin olarak "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" dedi. Açıklamasının devamında Bakan Şimşek "Bir kişinin birinci evine farklı, ikinci evine farklı vergi ve evin değerine göre farklı vergi gibi uygulamaları planlıyoruz" diye konuştu.

Kredi kartı açıklaması

Kredi kartı taksit sınırlamasına yönelik bir soruya Bakan Şimşek, "Dünyada kredi kartına taksit uygulayan tek ülkeyiz ve bu uygulamalar vatandaşın gelirinden fazla harcamasına neden oluyor, bu iyi bir şey değil" yanıtını verdi.

'KKM kaynaklı vergi avantajını kaldıracağız'

KKM ile ilgili ise Bakan Şimşek, "Bu uygulamayı piyasayı bozmadan bitireceğiz ama süre vermiyorum, şirketlerdeki Kur Korumalı Mevduat kaynaklı vergi avantajını kaldıracağız" açıklamasını yaptı.

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT’TAN PENDİK BELEDİYESİNE ZİYARET
KIZILCIK ŞRBETİ'NİN GENÇ OYUNCUSU ECE İRTEM KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ
TUZLA'DA DEV ORGANİZASYON İÇİN HAZIRLIKLAR AŞLADI:DRAGON BOT HEYECANI GERİ DÖNÜYOR
TUZLA'DA NOSTALJİ RÜZGARI: KLASİK OTOMOBİLLER SAHİLDE BULUŞTU
15. ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ ÇAVUŞOĞLU'NDA AÇILIYOR!
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN LGS ÖĞRENCİLERİNE MORAL DESTEĞİ
ACI BİLANÇO 5'E YÜKSELDİ:SİVAS'TA KENE CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR
ÜMRANİYE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ AÇILDI
MİLLİ HEYECAN PENDİK SAHİL MEYDANI’NDA YAŞANDI
PESİAD DEV KATILIMLA SEZONU KAPATTI