BALIKESİR BEŞİK GİBİ! ARTÇI SARSINTILAR SÜRÜYOR: SAHRA HASTANESİ KURULDU

Balıkesir'de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul, İzmir, Manisa ve çevre illerde hissedildi. Depremde 1 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralıların hastanedeki tedavisi sürüyor.

 

 

Vatandaşlar geceyi sokakta geçirirken, artçı sarsıntılar devam ediyor. Neredeyse her dakika deprem oluyor. Dünden bu yana büyük küçük yüzlerce artçı sarsıntı kaydedildi. Son olarak AFAD'ın verilerine göre, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde saat 04.55'te 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10,39 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Yaşanan deprem, bölgede yaşayanları korkuttu.

İşte büyük deprem sonrası dakika dakika yaşananlar:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde yaşanan 6.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gitti. 50 ekibin kurulduğunu belirten Yerlikaya, hasar tespit çalışmalarının başladığını söyledi.

Yerlikaya, "Bu sabah erken saatte hasar tespit, enkaz kaldırma, zarar tespit komisyonlarımız işbaşı yaptı. 50 ekip kuruldu. Hasar tespitleriyle ilgili çalışmalara başladılar. Depremden sonra 1.100 arama kurtarma personelimiz bölgeye geldi. Buraya gelen tüm sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Dün gece vatandaşlarımıza evinizle ilgili varsa tereddüdünüz dışarıda kalalım tavsiyesinde bulunduk. 10'un üzerinde 4'ten büyük artçı meydana geldi.

ARTÇI DEPREMLER 250'Yİ GEÇTİ

Toplamda ise artçı depremler 250'yi geçti. Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki arkadaşlar görevini yapıyor. Adli süreçten sonra enkazlar kaldırılacak. 20 milyon lira destek ödemesi aktardık valiliğimize. Hasar tespitleriyle ilgili de hazırlıklarımızı yaptık. Hazır konteynerlerimiz yola çıktı. Alaca ve Gölcük köylerine gideceğiz. 112 ve kaymakamlığa vatandaşlarımız tarafından 66 adet 'binam etkilendi, hasar gördü, gelin inceleyin' ricası oldu. Bunları inceleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY YOĞUN BAKIMA ALINDI
ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR
ÇAMLIK KÜTÜPHANESİ HİZMETE GİRDİ
ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN ADAY SÜRÜCÜLERE İLİŞKİN KRİTİK KARAR:EHLİYET İPTALİ DÜZENLEMESİ İPTAL EDİLDİ
YARGITAY'DAN EMSAL KARAR:SOSYAL MEDYADA BEĞENİ SADAKATE AYRKIRILIK SAYILDI!
22 OKULUN DAHA BASKETBOL VE VOLEYBOL SAHASI TAMAMLANDI
UĞUR MUMCU KÜLTÜR MERKEZİ'NDE GRUP FLAKES KONSERİ
6. ÜMRANİYE KİTAP FUARI 140 BİN ZİYARETÇİNİN KATILIMIYLA TAMAMLANDI
KARTAL'DA 'DEPREMİ TANIMAK DEPREMLE YAŞAMAK' PANELİ GERÇEKLEŞTİ
3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NE ÖZEL MAÇ:İSTANBUL ADALET SARAYI VE PENDİK BELEDİYESİ AMPUTE FUTBOL TAKIMLARI KARŞILAŞIYOR