ÇEHOV'UN DÜNYASINA YENİ BİR YORUM

Kartal Belediyesi, Aralık ayı etkinlikleri kapsamında, dünyaca ünlü yazar Anton Çehov’un ‘Üç Kız Kardeş’ eserinden uyarlanan ‘Bobik Nerede?’ adlı tiyatro oyunu Soğanlık Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

 

Mim Kolektif yapımı olan, tek perde ve 85 dakika süren trajedi-dram türündeki oyun, Kartallı tiyatroseverlerden yoğun ilgi gördü. 12 yaş üstü izleyiciye yönelik olarak sahnelenen oyun izleyenler tarafından ilgiyle izlendi.

Yazar Anton Çehov’un ‘Üç Kız Kardeş’ eserinden, uyarlanan ve yönetmenliği Fatih Sönmez tarafından yapılan oyun çarpıcı bir yorumla sahneye taşındı. Oyun, Olga, Maşa ve İrina’nın yıllar sonra hâlâ aynı evde ve aynı hayallerle sürdürdükleri yaşamlarına farklı bir pencereden bakmasını konu alıyor. Moskova hayalleriyle sıkışıp kalan üç kız kardeşin dünyasında bu kez merkezde hiç görünmeyen ancak sürekli sorulan ‘Bobik’ yer alıyor. Geçmiş, bugün ve gelecek arasında kurulan anlatımda zaman iç içe geçerken, karakterler de sürekli dönüşerek izleyiciye çok katmanlı ve derinlikli bir hikâye sunuyor.

Güçlü kadro ayakta alkışlandı

Selen Domaç, Başak Daşman, Aybanu Aykut, Ahmet Kürşat Öçalan ve Jehat Kaplan’ın rol aldığı oyunda, Bobik  sahnede hiç görünmese de varlığıyla oyunun merkezinde yer alarak hikâyenin en güçlü metaforlarından biri oldu. ‘Bobik Nerede?’, geçmiş, umut, kayıp ve bekleyiş temalarıyla izleyiciyi derin bir sorgulamaya davet ederken, oyun sonunda sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Oyunu; Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri Sadettin Topal ve Hamza Keleş ile Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Deniz Şahin de izledi. Gösterinin sonunda protokol üyeleri tarafından tiyatro ekibine teşekkür edilerek, Kartal heykelciği takdim edildi.

PESİAD DEV KATILIMLA SEZONU KAPATTI
PENDİK BELEDİYESİ LGS'YE GİREN ÖĞRENCİ VE AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
CHP'DE İKİNCİ İHRAÇ DALGASI İDDİASI:İŞTE KULİSLERE DÜŞEN O İSİMLER
BAŞKAN AHMET CİN ÇAMÇEŞME’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
YARGIDA ''3 AY DEVRİMİ:12. YARGI PAKETİ İLE DAVALAR SİL BAŞTAN
PENDİK'TE BABA VE ÇOCUKLAR EN ÇOK BALIĞI TUTMAK İÇİN YARIŞTI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
KARTAL'IN MİNİKLERİ DENİZ YAŞAMINI KEŞFETTİ
TUZLA'NIN 2 BİN 500 YILLIK TARİHİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI
VİZE DOLANDIRICILARINA BAKANLIK ENGELİ: 6 FİRMAYA FAALİYETLERİ DURDURMA CEZASI