CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ HALUK PEKŞEN HAYATINI KAYBETTİ

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

 

CHP eski Milletvekili Haluk Pekşen, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Pekşen’in ölüm haberi, partisi CHP ve sevenleri tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.Pekşen’in ölüm haberi, partisi CHP ve sevenleri tarafından büyük üzüntüyle karşılandı.

CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, ağustos ayının sonlarına doğru önce zatürre teşhisi ile Bodrum Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Pekşen daha sonra Ankara Güven Hastanesi'ne nakledilmişti.

Pekşen ailesi Twitter hesabından şu açıklamayı yapmıştı:

"Yapılan konsültasyon sonucunda konulan teşhisin ardından yeni bir tedavi evresine geçilmiş olup, bu tedavinin bir an önce sonuç vermesini bekliyoruz."

Covid-19 aşısına bağlı olarak kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana gelen Pekşen'in tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam ediliyordu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Pekşen’in ölüm haberinin ardından sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Haluk Pekşen’e Allah'tan rahmet; ailesine, partililerimize ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun.”

HALUK PEKŞEN KİMDİR

11 Eylül 1961'de Trabzon Yomra Yokuşlu köyünde doğdu. Baba adı Seyit, anne adı Zehra'dır.

Avukat, Öğretim Üyesi; İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yaptı. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmede avukatlık, danışmanlık ve icra kurulu görevinde bulundu. Havacılık, Bankacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yaptı. İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, hukuk, bankacılık ve finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayımlandı.

İngilizce bilen Pekşen, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Ayrıntılar geliyor...

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL KARTAL’DA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
TFF'DEN BAHİS ŞOKU:314 ANTRENÖRE MEN CEZASI
TÜRK-İŞ OCAK AYI VERİLERİNİ AÇIKLADI: YOKSULLUK SINIRI 100 BİN TL BARAJINI AŞTI
RESTORANLARDA KUVER VE SERVİS ÜCRETLERİ YASAKLANDI
PENDİK BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA FARKINDALIK EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR
PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ