CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN SURİYE'DE YAPILAN ANLAŞMA İLE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Baştepe'de düzenlenen iftar programında Suriye geçici hükümeti ile HTŞ ve SGD arasında imzalanan 8 maddelik anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan varılan mutabakatın eksik uygulanması Suriye'nin güvenliği ve huzuruna hizmet edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında şunları söyledi:

''Kazanananı Suriyelilerin Tamamı Olacak''

“Komşumuz Suriye'nin toprak bütünlüğüne, üniter yapısının korunmasına, birlik ve dirliğinin tahkim edilmesine büyük önem veriyoruz. Suriye'nin terörden arındırılmasına yönelik her türlü çabayı doğru yönde atılmış adım olarak görüyoruz. Dün varılan mutabakatın eksik uygulanması, Suriye'nin güvenliğine ve huzuruna hizmet edecektir. Bunun da kazananı Suriyeli kardeşlerimizin tamamı olacaktır."

Suriye'deki geçici hükümet ile SDG arasında 10 Mart'ta yapılan anlaşmayla SDG'nin kontrolündeki yapıların orduya entegrasyonu konusunda mutabakata varılmıştı.

CHP'NİN ''DİPLOMANI AL GEL'' MİTİNGİ
YENİ ATIK YÖNETİM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
PENDİK OKUL SPORLARI FUTBOL TURNUVASI’NDA BÜYÜK HEYECANI
ÜMRANİYE BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ’NDE DERSLER BAŞLADI
DENİZ GEZMİŞ YUSUF ASLAN VE HÜSEYİN İNAN KARTAL'DA ANILDI
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ;''İLK SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ''
YENİLENEN EMİRLİ KÖY KONAĞI HIDRELLEZ ŞENLİKLERİYLE HİZMETE AÇILDI
KARTAL BELEDİYESİ MUHTARLAR TOPLANTISI'NIN 165'İNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ' VATANDAŞ SORUYOR BAŞKAN CEVAPLIYOR'PROGRAMINA KATILDI
KARTAL'IN İLHAM VEREN FİKİRLERİ;'ÜRETKEN YAPAY ZEKA EĞİTİMİ'