DSÖ'DEN AŞI OLMAYANLARA SEYAHAT YASAĞI GETİRİLMESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dünya Sağlık Örgütü DSÖ Koranavirüs salgını nedeniyle yeni ortaya çıkan Omicron varyantıyla ilgili aşı olmayan yurttaşlara seyahat etmemeleri gerektiğini belirtti.

Birçok ülke Omicron varyantına karşı yeni seyahat kısıtlamaları yürürlüğe sokarken DSÖ bu insanların seyahat planlarını ertelemesini tavsiye etti.

Yapılan açıklamada, "Kendini iyi hissetmeyenler, daha önce aşı olmamış veya Covid geçirdiğine dair kanıtı olmayanlar ve ağır hastalık geçirme veya ölüm riski daha yüksek olanlara bulaşın olduğu bölgelere seyahat planlarını ertelemeleri tavsiye edilmeli" denildi.

DSÖ, bu gruba kalp sorunları, kanser ve diyabet gibi sorunları olanlar ile 60 yaşın üzerindekilerin de dahil olduğunu belirtti.

EN YAYGIN VARYANT TÜRÜ OMİCRON 

Omicron varyantının yüksek sayıda mutasyon nedeniyle bağışıklıktan kaçabileceği bildirildi.

Yeni varyantın Güney Afrika'da son 2 haftada hızlı bir şekilde artan vaka sayılarıyla da ilişkiki olduğu düşünülüyor. Varyantın en erken örneği ise 11 Kasım'da Botswana'da görüldü.

Bilim insanları, yeni varyantta görülen olağandışı mutasyon gruplarının, kronik Kovid-19'un bağışıklık sistemi çok zayıf bir kişide mutasyonu sonucu oluşmuş olabileceğini düşünüyor.

BİLİM İNSANLARI NEDEN ENDİŞELİ?

Omicron varyantının 30'dan fazla mutasyona sahip olduğu biliniyor. Bu rakam Delta varyantında var olan mutasyonların iki katından fazlasına işaret ediyor.

Bilim insanları bu çapta bir değişimin, önceki enfeksiyonlarda oluşan antikorları ve aşılamanın getirdiği korumayı etkisiz hale getirmesinden endişe ediyor.

Yeni varyantın sahip olduğu mutasyonlar incelendiğinde bilim insanları daha önce hastalığı atlatmış kişilerin yeniden enfekte olmasının artık daha olası olduğunu düşünüyor.

PESİAD DEV KATILIMLA SEZONU KAPATTI
PENDİK BELEDİYESİ LGS'YE GİREN ÖĞRENCİ VE AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
CHP'DE İKİNCİ İHRAÇ DALGASI İDDİASI:İŞTE KULİSLERE DÜŞEN O İSİMLER
BAŞKAN AHMET CİN ÇAMÇEŞME’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
YARGIDA ''3 AY DEVRİMİ:12. YARGI PAKETİ İLE DAVALAR SİL BAŞTAN
PENDİK'TE BABA VE ÇOCUKLAR EN ÇOK BALIĞI TUTMAK İÇİN YARIŞTI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
KARTAL'IN MİNİKLERİ DENİZ YAŞAMINI KEŞFETTİ
TUZLA'NIN 2 BİN 500 YILLIK TARİHİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI
VİZE DOLANDIRICILARINA BAKANLIK ENGELİ: 6 FİRMAYA FAALİYETLERİ DURDURMA CEZASI