EFDK'DAN YENİ AÇIKLAMA: '' KAPALI DÜKKANLAR İÇİN FATURA ÇIKARTILMAYACAK''

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Koranavirüs nedeniyle 3 ay ertelenen faturaların düzenlenmesiyle ilgili yeni açıklamalarda bulundu. EFDK faturalarla ilgili yapılan açıklamaların doğru olmadığını belirterek vatandaşların yanlış yönlendirildiğini söyledi.

EFDK kapalı dükkanlarla ilgili yapılacak fatura düzenlemelerinin yapılmayacağını belirterek uygulamaların belirli bölgeler için yapılacağını söyledi.

KESK BAŞKANI DELİ DUMRUL FATURASI MI ÖDEYECEĞİZ?

"TESK Başkanı Palandöken, 'Çalışmayan kapanmış dükkanın ortalama tüketimi mi olur? Deli Dumrul vergisi gibi Deli Dumrul faturası  mı ödeyeceğiz?' şeklinde ifadeler kullanmıştır. Öncelikle ifade etmeliyiz ki bir tüketicinin, bir saha çalışanının hayatı bütün düzenlemelerden daha değerlidir ve bu düzenleme insanımızın sağlığı için yapılmıştır. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki, rutin sayaç okumaları devam edecek. Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura söz konusu olmayacak. Kıyasen fatura uygulaması belli bölgeler ve belli bir süre için geçerli olacaktır. Hiç kimse mağdur edilmeyecektir.

SON İKİ YILIN AYNI AY ORTALAMASI BAZ ALINACAK

Kıyasen fatura düzenlemesi son 3 ayın, ya da iki yılın bütün aylarının ortalaması  ile değil, son iki yılın aynı ay ortalamaları baz alınarak belirlenecektir. Örneğin mayıs ayı için düzenlenecek faturada 2018 ve 2019 yılı mayıs aylarına ilişkin kullanım yerinin tüketim ortalaması kullanılacaktır. Düzenlemenin en iyi şekilde anlaşılması için yaptığımız açıklamalara rağmen, Sayın Palandöken ne yazık ki birini bile okumamış ya da okumuş, ucuz popülizm yapmanın peşine düşmüş görünmektedir.

ESNAFI EFDK'YA KARŞI KIŞKIRTMAK SORUMSUZCA DAVRANIŞTIR

Binlerce esnaf ve sanatkarı temsil eden bir konfederasyonun başkanına böyle yalan yanlış açıklamalar yapmak, esnaf ve sanatkarlarımızı EPDK'ye karşı kışkırtmak, görevinin ağırlığına yakışmayan sorumsuzca bir davranıştır."

ORTA-DUMLUPINAR MAHALLELERİNDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SONA YAKLAŞILDI
BURSA'DA ORMAN YANGINI! EKİPLERİN MÜDAHALESİ DEVAM EDİYOR
TUTUKLU BULUNAN ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK'İN OĞLU GÖZALTINA ALINDI
TBMM ÖNÜNDE YAKILAN BEYAZ TOROS'LA İLGİLİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA
ARAÇLARDA KAMERA TAKİP SİSTEMİ ZORUNLU OLDU
CHP PENDİK'TE  BAŞKANLIK YARIŞI SÜRÜYOR 
BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI
KARTAL BİLİM MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ MERKEZİ'NDE SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLENDİ
FENERBAHÇE'NİN EFSANE BAŞKANI ALİ ŞEN YOĞU N BAKIMA KALDIRILDI
''HALK TV GÖRKEMLİ HATIRALAR'' PROGRAMI ALTINOLUK'TA COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ