EKREM İMAMOĞLU'NUN DİPLOMA DAVASINDA ÜÇÜNCÜ DURUŞMA SİLİVRİ'DE BAŞLADI:SİYASİ YASAK TALEBİ

CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diploma davasındaki üçüncü duruşma bugün Silivri’de başladı.


​İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) tutuklu Cumhurbaşkanı adayı olan Ekrem İmamoğlu'nun, lisans diplomasının sahte olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması bugün Silivri'deki Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesinde bulunan duruşma salonunda başladı.
​İstanbul Adalet Sarayı'ndaki 59. Asliye Ceza Mahkemesi salonunun yetersiz kalması nedeniyle nakledilen duruşmada, İmamoğlu hakkında "Zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla 2 yıl 6 aydan 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası isteniyor. Savcılık ayrıca Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 53. maddesi kapsamında "belli haklardan yoksun bırakılma", yani siyasi yasak getirilmesini de talep ediyor.
​ Salonda Gergin Anlar: Alkışlara Karşı Sert Uyarı
​Saat 11:26 sularında duruşma salonuna getirilen İmamoğlu, içeride bulunanlar tarafından alkışlarla karşılandı. Mahkeme Başkanı, alkışlar üzerine salonda bulunanlara yönelik sert uyarılarda bulundu.
​Hakim karşısına çıkan İmamoğlu'nun, davada daha önce yaşanan hakim değişikliğine atıfta bulunarak, "Umarım sizin başınıza böyle bir şey gelmez" sözleriyle dikkat çektiği bildirildi.
​CHP'den Silivri'ye Dayanışma Çağrısı
​Duruşma öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, yurttaşları İmamoğlu'na destek ve dayanışma göstermek amacıyla Silivri'ye çağırdı.
​Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sandıkta kendine güvenmeyenlerin hileleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz!" ifadelerini kullanarak şunları kaydetti:
​"Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu'nu engellemek için 35 yıllık diplomasını iptal ettiler. Yetmedi, kendisine ve üniversite arkadaşlarına dava açtılar. Toplum vicdanının reddettiği bu davayı yerinde takip etmek için yarın Silivri'deyiz. Türkiye'yi savunmak için orada olacağız! Sandıkta kendine güvenmeyenlerin hileleriyle sonuna kadar mücadele edeceğiz!"

KARTAL BELEDİYESİ 14 MART TIP BAYRAMI'NDA SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI
İBB'DEN PENDİK'E YATIRIM ÇIKARTMASI: ELMALI YAZIR CAMİİ HİZMETE AÇILDI
TARİHÇİ PROF.DR.İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN OKULLARDA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ
YILIN BARIŞ İNSANI ÖDÜLÜ DÜNYACA ÜNLÜ YAZAR AKİF MANAF'IN
VATAN PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN İNCİRLİĞİN TSK DENETİMİNE ALINMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI
ÖĞRENCİLER 350 FISTIK ÇAMINI TOPRAKLA BULUŞTURDU
KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINA ALINDI
SONRADAN TAKILAN SES SİSTEMLERİNE YASAK KAPIDA!
PENDEF İFTARINDA ÖRNEK DAYANIŞMA:650 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE RAMAZAN DESTEĞİ