EMEKLİLERDEN ZAM İSYANI! ''BU KIŞ BATTANİYELERE SARILARAK OTURACAĞIZ''

Tüm Emekli-Sen döviz kurunun yükselmesiyle birlikte barınma başta olmak üzere temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan emeklilerin maaşlarının arttıırlmasıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Antalya Şubesi, artan enflasyon ve dolar kuru karşısında maaşlarının erimesi ve alım güçlerinin düşmesi üzerine yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek için Attalos Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada temel ihtiyaç ürünlerine, faturalara ve kiralara astronomik zamlar yapıldığı hatırlatıldı. Tüm Emekli-Sen Antalya İl Başkanı Mustafa Ayar, bir emeklinin ikramiyesiyle artık ev alamadığını ikramiyenin sadece bir evin banyosunu ve mutfağını yaptırmaya yettiğini söyledi.

DOĞALGAZI ZATEN KULLANAMAYACAĞIZ BATTANİYELERİN ALTINA SARILARAK OTURACAĞIZ

Başkan Aydın, yaşam pahalılığını ise şöyle anlattı:

“Benzin, motorin, LPG'ye gelen zamlardan sonra ulaşım da çok pahalı oldu. Bu yıl doğalgazı zaten kullanamayacağız. Battaniyelere sarılarak oturacağız. Okul masrafları ve eğitimde özelleştirme de cabası. Haftalarca hastanelerde randevu alamıyoruz. Özel hastanelere gücümüzün yetmesi mümkün değil. Yağdan şekere, ete, süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı çaresiziz.”

Maaşlar yetmiyor” diyen Aydın, en düşük emekli maaşının 5 bin 200 lira olmasını ve hükümetin Tüm Emekli-Sen’i tanıyarak görüşme yapmasını talep etti.

KARTAL'DA MİLLİ EGEMENLİK GURURU VE ÇOCUK BAYRAMI BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANACAK!
TUZLA'DA 23 NİSAN'A ÖZEL FİFA TURNUVASI ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU
GÜLİSTAN DOKU SORUŞTURMASINDA KRİTİK GELİŞME: ESKİ VALİ TUNCAY SONEL ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
ATAŞEHİR ELEDİYESİ'NE YÖNELİK DÜZENLENEN OPERASYONDA 20 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
LİTVANYA’DAN GELEN KATILIMCILARDAN AKTİF YAŞ AL MERKEZİ’NE ZİYARET
KARTALLI SANATSEVERLER KAHKAHA DOLU BİR HAFTA GEÇİRDİ
ESENYALI CUMA DAĞ PARKI YENİLENİYOR
TKP İSTANBUL İL BAŞKANI AHMET DİNCEL'DEN 1 MAYIS ÇAĞRISI: ''EMEKÇİLERİ KARTAL MEYDANI'NA BEKLİYORUZ''
OKULLARDA YÜKSEK GÜVENLİK DÖNEMİ: İŞTE YENİ KURALLAR
YAŞ ŞARTI OLMADAN EMEKLİLİĞİN ÖNÜ AÇILDI