FALADDİN VE BİNNAZ'A SORUŞTURMA MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, mobil uygulama üzerinden  kahve fincanı fotoğraflarını yorumlayan "Faladdin" ve "Binnaz" ve bunlara bağlı internet sitelerine yönelik soruşturma başlattı

 16 Temmuz 2025 tarihinde, uygulamaların kurucusu Sertaç Taşdelen hakkında adli işlem gerçekleştirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, söz konusu platformlar üzerinden fal, astroloji, medyumluk, yıldız haritası gibi hizmetler sunularak kullanıcıların ödeme yaptığı ve bu faaliyetlerin suç gelirine dönüştüğü belirtildi. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu ve bilirkişi raporlarına dayandırılan soruşturmada, elde edilen gelirin yurt dışına çıkarıldığı iddia edildi.

Soruşturma kapsamında sulh ceza hakimliğinin kararıyla, Sertaç Taşdelen’e ait banka hesapları, elektronik para kuruluşlarındaki varlıkları, kara ve deniz taşıtları ile sahibi olduğu Arteria Yazılım A.Ş.’deki ortaklık paylarına el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2025/43514 sayılı soruşturma dosyası kapsamında 'Faladdin' ve 'Binnaz' isimli mobil uygulamalar ile bunların internet sitesi uzantıları olan www.faladdin.com ve www.binnazabla.com isimli web siteleri üzerinden ödeme gerçekleştirilmek suretiyle fal, astroloji, spiritüalizm, medyumluk ve yıldız haritası gibi birçok alanda hizmet veren şüphelinin yakalanmasına yönelik olarak 16/07/2025 günü adli işlem gerçekleştirilmiştir.''dedi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN YKS ADAYLARINA ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI DESTEĞİ
TUZLA'DA DEV EKRANDA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
AHBAP SORUŞTURMASINDA 4.DALGA:HÜSEYİN BAŞARAN DAHİL 13 KİŞİYE GÖZALTI
CHP'DE BÜYÜK ÇATLAK:200 BELEDİYE BAŞKANI YEN PARTİ'YE GEÇİYOR
AV.YAZAR SERRA TAŞKÖPRÜ:''BU KİTAPLAR ONAY ALMAK İÇİN DEĞİL TARTIŞMA BAŞLATMAK İÇİN YAZILDI''
ANAHTAR PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANI İSMAİL BÜYÜKKAYIKÇI BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU
BAKAN GÜRLEK'TEN CANLI YAYINDA ŞOK AÇIKLAMALAR
YOKSULLUK SINIRI 117 BİN TL'Yİ AŞTI: ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ AYLIĞI AÇLIĞA DİRENEMİYOR
İSTANBUL'DA KAYYIM SÜRÜYOR: CHP'NİN 33 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI
YENİ PARTİ'NİN A TAKIMI BELLİ OLDU