HES KODU KULLANIMA AÇILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklana HES kodu kullanıma açıldı. Şehirlerarası yolculuk yapmak isteyenler başta olmak üzere uçak yolcularının da kullanabileceği HES kodu bu gün itibariyle devreye girdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 Mayıs tarihinde, "Hayat Eve Sığar" uygulamasına gelecek bir özellikle yolcuların iç hat uçuşlarına kabulünün "Hayat Eve Sığar (HES)" kodu kontrolü ile sağlanacağını açıklamıştı.

HES KODU NASIL ALINACAK?

Seyahat kodu olan HES kodunu almak için öncelikle 'Hayat Eve Sığar' uygulamasını indirmek gerekiyor. Uygulama üzerinden "Hes Kodu işlemleri" bölümüne girilir. Bu bölümden Hes Kodu oluştur sekmesine tıklanır ve kodun kullanım süresi seçilir.

Hayat Eve Sığar uygulamasını indirmeden HES kodu almak için ise; HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarası'nın son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılması gerekiyor.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL PENDİK'TEN HALKA SESLENDİ:''SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK''
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT ÇIKIŞ:''TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENE HODRİ MEYDAN''
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANAN VATANDAŞLARA İFTARİYELİK DESTEĞİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VEFA SOFRASI:ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU
PESKDER İFTARINDA ANLAMLI MESAJ:''SOKAK CANLARI SORUNUNA TÜM SİYASİ PARTİLER SAHİP ÇIKMALIDIR''
PENDİK PROTOKOLÜ İSTANBUL TERSANESİ KOMUTANLIĞI'NDA DÜZENLENEN İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR
KARTAL'DA SANAT RÜZGARI:''BIRAKTIĞIMIZ İZLER'' SERGİSİ SANATSAVERLERLE BULUŞTU
BAŞKAN İSMET YILDIRIM, BELEDİYE PERSONELİYLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
CHP PENDİK'TEN MİTİNG ÇAĞRISI:''11 MART'TA SAHİLDEYİZ!''