İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU VE 87 KİŞİNİN İFADELERİ ALINMAYA BAŞLANDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarında gözaltına alınan 87 şüphelinin ifade işlemleri başladı.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu  ve 99 şüpheli hakkında "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçları ile yine İmamoğlu, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da aralarında bulunduğu 7 şüpheli hakkında "PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek" suçundan başlatılan soruşturmalar sürüyor.

Gözaltı kararları üzerine gerçekleşen operasyonda yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Yerleşkesi'ne getirilen aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ile şarkıcı Ercan Saatçi'nin de bulunduğu 87 şüphelinin ifade işlemleri başladı.

Ekiplerin 19 şüpheliyi yakalama çalışmaları da devam ediyor.

BAŞKAN BİNGÖL KOÇ PATİ REHABİLİTASYON MERKEZİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU
TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ: TAKVİM NETLEŞTİ
KARTAL'DA DAYANIŞMA VE EMEK RÜZGARI:KADIN EMEĞİ KERMESİ KAPILARINI AÇTI
ADD KARTAL ŞUBESİ'NDE GÖREV DAĞILIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÜMRANİYE’DE MEHTERAN COŞKUSU MEYDANI DOLDURDU
''KELİMELERİN SÜRGÜN YERİ'' YAKINDA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
KARTAL'DA KURBAN PAZARI KRİSİ: ASBEST İDDİASI İNCELEME BAŞLATTI!
GELECEĞİN SOSYAL BİLİMCİLERİ PENDİK'TE BULUŞTU
FADIL AYDIN'DAN PENDİK MİLLET BAHÇESİNDE MUHTEŞEM KONSER