İRAN FÜZESİ SONRASI NATO'DAN AÇIKLAMA:''TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ''

​İran’dan fırlatılan ve Türk hava sahasını hedef alan bir balistik füzenin NATO savunma sistemlerince düşürülmesinin ardından ittifaktan sert açıklama geldi.

 



Bölgede tansiyonu yükselten füze krizinin ardından NATO, müttefiki Türkiye ile tam dayanışma içinde olduğunu duyurdu.

İran topraklarından ateşlenen ve Irak-Suriye koridorunu izleyerek Türkiye’ye yönelen balistik mühimmatın, Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO unsurları tarafından etkisiz hale getirilmesi bölgedeki savunma mekanizmalarının gücünü bir kez daha ortaya koydu.
​NATO Sözcüsü Hart: "Saldırıları Kınıyoruz"
​Olayın ardından açıklamalarda bulunan NATO Sözcüsü Allison Hart, ittifakın savunma duruşunun sarsılmaz olduğunu vurguladı. Hart, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
​"İran’ın Türkiye’yi hedef almasını şiddetle kınıyoruz. Bölgede devam eden ayrım gözetmeyen saldırılar karşısında NATO, Türkiye dahil tüm müttefikleriyle sarsılmaz bir dayanışma içindedir. Hava ve füze savunma sistemlerimiz, caydırıcılığımızın en kritik parçasını oluşturmaktadır."
​MSB: "Mühimmat Parçası Hatay'a Düştü"
​Milli Savunma Bakanlığı (MSB), imha edilen füzenin ardından Hatay’ın Dörtyol ilçesinde meydana gelen olayla ilgili teknik detayları paylaştı. Bakanlık, bölgeye düşen parçaların hedef füzeden ziyade, önleme yapan hava savunma mühimmatına ait olduğunu netleştirdi. Yapılan açıklamada herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı belirtildi.
​Bakan Fidan’dan Sert Diplomasi: İran’a Tepki İletildi
​Askeri hareketliliğin ardından diplomasi trafiği de hız kazandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İranlı mevkidaşı Abbas Erakçi ile bir görüşme gerçekleştirerek Türkiye’nin tepkisini en üst düzeyden iletti. Görüşmede, Türk hava sahasına yönelen tehdidin kabul edilemez olduğu vurgulandı.
​Analiz: Bu olay, NATO’nun Doğu Akdeniz’deki füze kalkanı kapasitesinin fiili bir saldırı karşısındaki başarısını gösterirken, Türkiye-İran hattındaki diplomatik gerilimi de yeni bir boyuta taşıdı.

İRAN FÜZESİ SONRASI NATO'DAN AÇIKLAMA:''TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ''
BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE: YKS’YE GİRİŞ ÜCRETLERİ BU SENE DE ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN
HAKAN FİDAN'DAN İRAN'A SERT ÇIKIŞ:''YETENEKLERİN YOKSA AĞIZ DALAŞINA GİRMEYECEKSİN''
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ MUHTARLARA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN GÖNÜL SOFRASI MESAİSİ
ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG UN'DAN İRAN'A DESTEK:''İSRAİL'İ YOK ETMEK İÇİN TEK FÜZEMİZ YETER''
ZÜMRÜT VAKFI'NIN İFTAR PROGRAMI YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
MART 2026 KİRA ARTIŞ ORANLARI BELLİ OLDU:İŞTE YENİ ZAM SINIRI!
ORTADOĞU'DA TOPYEKÜN SAVAŞ! HÜRMÜZ KİLİTLENDİ