İSKİ'DEN İÇME SUYU ŞEBEKELERİYLE İLGİLİ 'KOROZYON' UYARISI

İSKİ Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte tatile çıkan yurttaşların evlerinde uzun süre kullanılmayacak içme suyu ile ilgili önemli uyarılarda bulundu.

 

Bayram tatilinin 9 gün olacağının duyurulması üzerine İstanbullular şehir dışına tatile çıkmaya başladı. 9 günlük tatil süresi boyunca da evler boş kalacak.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), uzun süre kullanılmayan iç tesisat borularında bekleyen su nedeniyle kireçlenme ve pas birikmesinin oluşabildiğini ve bu nedenle içme suyunun renginde değişim olabileceğini belirterek, evlerdeki musluk vanalarının bir süre açık bırakılarak bu sorunun giderilebileceğini kaydetti.

İSKİ’den konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Hepimizin bildiği üzere, Kurban Bayramı’nda 9 günlük bir tatil süreci yaşanacaktır. Bu gibi uzun süreli tatillerde, İstanbullular şehir dışına çıkabilmekte ve evlerde su kullanımı olmamaktadır. Böylesi durumlarda iç tesisat borularında, vanalarda ve bataryalarda bekleyen suda korozyona bağlı pas birikmeleri meydana gelebilmekte ve suyun rengi değişebilmektedir. Sudaki bu renk değişimi İSKİ’nin içmesuyu şebeke hatlarından kaynaklanmamaktadır. Evlerin muslukları belirli bir süre açık bırakıldığında kendiliğinden ortadan kalkacaktır.”

ERSELLER ŞİRKETLER GRUBU'NUN GELENEKSEL İFTARINDA GÖRKEMLİ BULUŞMA
‘VEDAT GÜNYOL DENEME ÖDÜLLERİ’ İLE EDEBİYATIN KALBİ KARTAL’DA ATTI
NİLÜFER GÖKÇE'DEN PENDİK BELEDİYE MECLİSİ'NDE 8 MART İSYANI:''KADIN GÜVENDE DEĞİLSE TOPLUM GÜVENDE DEĞİLDİR!''
KARTAL BELEDİYESİ ZABITA MEMURU ALIMI İÇİN MÜLAKATLAR TAMAMLANDI
BAŞKAN AHMET CİN MUHTARLARLA SAHUR PROGRAMINDA BULUŞTU
AZERBAYCAN'DAN İRAN'A İHA PROTESTOSU:''KARŞILIK VERME HAKKIMIZ SAKLIDIR''
İRAN FÜZESİ SONRASI NATO'DAN AÇIKLAMA:''TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ''
BAŞKAN YILDIRIM’DAN ÖĞRENCİLERE MÜJDE: YKS’YE GİRİŞ ÜCRETLERİ BU SENE DE ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN
HAKAN FİDAN'DAN İRAN'A SERT ÇIKIŞ:''YETENEKLERİN YOKSA AĞIZ DALAŞINA GİRMEYECEKSİN''
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ MUHTARLARA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR