İŞKUR ÖNÜNDE ÇAY SATIP TÜRKİYE'Yİ AĞLATAN İŞSİZ BABAYA MANSUR YAVAŞ SAHİP ÇIKTI

Koranavirüs salgını sonrasında işsiz kalan ve İŞKUR'a kayıt olmaya giderken evinden termosla çay götürüp İŞKUR önünde satan işsiz babaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sahip çıktı.

Ankara Keçiören'de oturan  Yusuf Derin Koranavirüs salgını sonrasında işsiz kaldı. İŞKUR'a başvuru yapmak için giderken kızının 'evde ekmek yok' sözü üzerine İŞKUR' önünde evden getirdiği termosla çay satan baba Türkiye'yi duygulandırdı. Sıra beklerken çay satarak evine ekmek götüren babaya Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sahip çıkarak nakdi ve gıda desteği sağladı. Yavaş işsiz babaya iş bulunabilmesi için de destek olacağını söyledi.

Salgın öncesinde garsonluk yaptığını söyleyen Yusuf Derin sigortasız çalıştırıldığı için devlet desteğinden de faydalanamadı.

Allah Mansur Yavaş'tan Razı Olsun

– Eşim Sevda bir temizlik şirketinde asgari ücretle çalışıyor. 23 yaşındaki büyük kızım Nuray, tıbbi sekreter ama işsiz. Küçük kızım Aleyna ise 11 yaşında ortaöğretim öğrencisi.


– Önce simit sattım sonra lokantalarda garson olarak çalıştım. Salgınla birlikte işsiz kaldım. İŞKUR’a kayıt olmak için giderken kızım ‘Baba evde ekmek yok’ dedi. Çay demledim termosla satmak için İŞKUR önüne gittim. Ancak sadece üç bardak satabildim.

– Üç aydır ev kirasını da ödeyemedik. Sağ olsun ev sahibi bizi idare ediyor. Faturaları da ödeyemedik. Banka kartı borcumuz var, çıkmazın içindeyiz. Eşim sayesinde zar zor ayaktayız. Allah Mansur Başkan'dan razı olsun. Bize yardım kolisi yolladı, destek verdi. İşsiz olmak zor, işsiz bir baba olmak daha da zor.

 

BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''