İSTANBUL İÇİN SICAKLIK UYARISI! SAKIN DIŞARI ÇIKMAYIN ÖLÜM RİSKİ VAR

Türkiye bu hafta Afrika sıcaklarının etkisine girecek. Meteoroloji Danışmanı Dr. Orhan Şen bazı illerde sıcaklık derecesinin 45 dereceye ulaşacağını belirterek özellikle salı ve çarşamba günü vatandaşların sokağa çıkmama uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahmin raporunu yayımlayarak sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğini bildirdi. Diğer yandan bu hafta yeni bir sıcak hava dalgasının da geldiği öğrenildi. Özellikle önümüzdeki salı ve çarşamba günleri sıcaklığın 45 dereceyi geçmesi öngörülen iller olduğu belirtildi.

Yılın 3. sıcak hava dalgasının yolda olduğunu ifade eden CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumuna ilişkin bilgilendirme yaparken kritik uyarılar da yaptı. Bazı şehirlerde bu sıcakların şimdiden başladığını söyleyen Orhan Şen, İstanbul için ise salı ve çarşamba gününü işaret ederek "Evde kalın" çağrısında bulundu.

ÖLÜM RİSKİ ARTIYOR EVDE KALIN 

Orhan Şen, "İstanbul'da sıcaklık 36-37 dereceye çıkacak. Özellikle salı ve çarşamba günü, kronik hastalığı bulunan ve yaşlılar dışarı çıkmasınlar. Önemli bir risk problemi oluşturuyor. Bundan önceki iki sıcak hava dalgasında Avrupa'da Madrid'de 375 kişi öldü. Roma'da 255, Yunanistan'da da 100 kişi bu sıcaklardan hayatını kaybetti. Dolayısıyla bu sıcaklar ölüm riskini arttırıyor" diye konuştu.

ÖNDER SAV 70 YILLIK CHP ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ
ETİMESGUT BELEDİYE BAŞKANI ERDAL BEŞİKÇİOĞLU VE 52 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA YOL YENİLEME HAMLESİ:17 BİN TON SICAK ASFALT SERİLECEK
CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ VE YÖNETİMİ TOPLU İSTİFA EDEREK YENİ PARTİ'YE GEÇTİ
ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ
VEDAT GÜNYOL 11. DENEME ÖDÜLÜ BAŞVURULARI BAŞLADI
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ’NDE AHŞAP BOYAMA ATÖLYESİYLE HEM ÜRETTİLER HEM SOSYALLEŞTİLER
MUĞLA SEYDİKEMER'DE ORMAN YANGINI
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ'NDE RUHSAT SORUŞTURMASI:SİNEM DEDETAŞ VE 6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
YENİ PARTİ'NİN TBMM GRUP YÖNETİMİ BELLİ OLDU