İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL'DEN PROTESTOLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül İBB'ye yönelik terör soruşturması sonucunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapse girmesiyle sokaklarda protesto eylemleri yapan kişiler hakkında açıklama yaptı.Gül kamu düzenini bozan girişimlere izin verilmeyeceğini söyledi.

 

İstanbul Valisi Davut Gül, son günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk ve terör soruşturması sonrası Saraçhane’de başlayan izinsiz eylemler hakkında açıklamada bulundu. Vali Gül, kamu düzenini bozan hiçbir girişime izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

Emniyet Güçleri Görevde: Provokatörler Takip Ediliyor

Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Vali Gül, İstanbul Emniyet Teşkilatı’nın 5 gündür Saraçhane’de büyük bir sabır ve kararlılıkla görevini sürdürdüğünü belirtti. Gül, gösteriler sırasında polis ekiplerine yönelik taş, havai fişek ve benzeri maddelerle yapılan saldırılara dikkat çekerek, "Bu kişilerin tek tek tespit edildiğini ve haklarında gerekli adli işlemlerin başlatıldığını" ifade etti. İşte o açıklama:

"Emniyet teşkilatımız, Saraçhane'de 5 gündür kamu düzenini bozan gruplara karşı büyük bir sabır ve kararlılıkla görevini sürdürmektedir. Polisimize taş, havai fişek ve benzeri maddelerle saldıran kişiler tek tek tespit edilmekte, haklarında gerekli adli işlemler yürütülmektedir. Cami ve hazirelere zarar vermek, halkın kutsalına yönelik açık bir provokasyondur. Bu alçakça eylemleri gerçekleştiren şahıslara hak ettikleri cezalar verilecektir. Vatandaşlarımızdan istirhamımız; yüzü maskeli kişilerin bulunduğu ortamlardan uzak durmaları ve izinsiz hiçbir gösteriye katılmamalarıdır. Kamu düzenini bozan hiçbir girişime müsamaha gösterilmeyecektir."

PESİAD DEV KATILIMLA SEZONU KAPATTI
PENDİK BELEDİYESİ LGS'YE GİREN ÖĞRENCİ VE AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
CHP'DE İKİNCİ İHRAÇ DALGASI İDDİASI:İŞTE KULİSLERE DÜŞEN O İSİMLER
BAŞKAN AHMET CİN ÇAMÇEŞME’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
YARGIDA ''3 AY DEVRİMİ:12. YARGI PAKETİ İLE DAVALAR SİL BAŞTAN
PENDİK'TE BABA VE ÇOCUKLAR EN ÇOK BALIĞI TUTMAK İÇİN YARIŞTI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
KARTAL'IN MİNİKLERİ DENİZ YAŞAMINI KEŞFETTİ
TUZLA'NIN 2 BİN 500 YILLIK TARİHİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI
VİZE DOLANDIRICILARINA BAKANLIK ENGELİ: 6 FİRMAYA FAALİYETLERİ DURDURMA CEZASI