KARTAL BELEDİYESİ ÇOCUK MECLİSİ'NİN 3. DÖNEM ÜYE BAŞVURULARI BAŞLADI

Kartal Belediyesi tarafından kurularak ilk oturumu 23 Nisan 2020’de gerçekleştirilen Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, 3. dönem üye başvuruları alınmaya başlandı. Çocuk Meclisi’nin yeni dönem başvuruları, 30 Eylül’e kadar devam edecek.

 

 

Kartallı çocukların belediye yönetimine katılmaları ve söz sahibi olmaları amacıyla; çocuklara yönelik belediye hizmetlerinin artırılması, çocuk odaklı programlara daha fazla yatırım yapılması, "çocuk dostu bütçe" uygulamalarını düzenlemek ve başlatmak adına Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü bünyesinde 23 Nisan 2020 tarihinden itibaren faaliyet gösteren Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi, yeni üyelerini bekliyor.

Çocukların demokratik ortamda kendilerini ifade etme imkânı buldukları ve şimdiye kadar 7 birleşimin gerçekleştirildiği Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nde, 1. dönem 4 birleşimde görüşülen 17 gündem maddesi içerisinden 47 Meclis kararı alındı ve bunlardan 35 tanesi tamamlandı, 12 karar proje çalışmalarına dâhil edildi. 2. dönem 3 birleşimde görüşülen 8 gündem maddesi içerisinde ise 62 karar alındı, 50 tanesi gerçekleştirilerek 12 tanesi proje çalışmalarının içerisine dâhil edildi.

Çocuk Meclisi’nde alınan kararlar doğrultusunda aralarında ‘Sesli Kütüphane, Trafik Eğitim Parkı gibi projelerin de olduğu birçok önemli proje hayata geçirildi.

3. dönem için “Söz Sende, Haydi Katıl Bize!” sloganını kullanan Kreş Müdürlüğü, 6-14 yaş aralığındaki (ilk ve ortaokul öğrencileri) öğrencilerin başvurularını almaya başladı.

30 Eylül 2022 tarihinde sonlanacak başvurular için öğrencilerin Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi Üye formunu https://bitly.com/CocukMeclisiOnKayit linki üzerinden doldurmaları gerekiyor. Başvuru ve detaylı bilgi için Kreş Müdürlüğü’nün 0216 280 57 64/ 65-73 numaralı hattı üzerinden hizmet verilecek.

PENDİK BELEDİYESİ'NİN AÇIK HAVA ÇOCUK ETKİNLİKLERİN 15 BİN ÇOCUK KATILDI
ANKARA'DAKİ BALTALI SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME! BABA VE OĞLU GÖZALTINA ALINDI
SAHTE DİPLAMA SKANDALINA ADI KARIŞAN İSİMLER ORTAYA ÇIKTI
PENDİK BELEDİYESİNDEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA TERCİH DESTEĞİ
BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL KOMŞULARIYLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
ÜMRANİYE’DE 40 BİN TÜRK BAYRAĞI DAĞITILIYOR
PENDİKSPOR BAŞKANI ADEM ZAFER TORUN'DAN KAYMAKAM MEHMET YILDIZ'A NEZAKET ZİYARETİ
SAHTE E-İMZA VE DİPLOMA SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
GÖÇBEYLİ KÜLLİYESİ'NİN TEMELİ DUALARLA ATILDI
GEYVE'DE HAMİLE ÇALIŞANA MOBBİNG İDDİASI:SENDİKADAN SPOR MÜDÜRÜNE SORUŞTURMA TALEBİ