KARTAL BELEDİYESİ SAĞLIK KURULUŞLARINI İKİNCİ KEZ DEZENFEKTE ETTİ

Kartal Belediye Başkanlığı 4 günlük sokağa çıkma yasağı sonrasında ilçe genelindeki tüm sağlık kuruluşlarını ikinci kez dezenfekte etti.

 

Korona virüsü olarak bilinen Covid-19 virüsünden halkı korumak amacıyla Kartal Belediyesi tarafından başlatılan ve toplamda 1 milyon metrekareden fazla kapalı alanın dezenfekte edildiği çalışmalar, 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasında da hız kesmeden devam etti.

Ağırlıklı olarak sağlık kuruluşlarını hedef alan dezenfekte çalışmasında Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Yakacık  Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi başta olmak üzere Kartal’da bulunan sağlık kuruluşları, ikinci kez kapsamlı bir şekilde dezenfekte işleminden geçirildi.

Büyük bir özveri ile salgının başladığı ilk günden itibaren çalışan 30 kişilik ekip, 4 günlük kısıtlama sürecinde, özellikle virüsün bulunabileceği sağlık kuruluşlarında, hastane çalışanlarının ve hastaların ortak kullanım alanlarını, asansörleri, merdivenleri, hasta odalarını, bekleme salonlarını, bankları, odaları, poliklinikleri, kapıları ve bahçeleri dezenfekte etti. Temas yoluyla bulaşan Covid 19’u yok etmek için yapılan 4 günlük çalışma sonucu, Kartal’daki sağlık kuruluşları, ikinci kez dezenfekte edilmiş oldu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuya ilişkin açıklamasında “Dezenfekte çalışmalarımız, virüs salgınının gündeme geldiği ilk günden itibaren aralıksız devam ediyor. 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını da fırsat bilerek çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kartalımızın birçok noktasında dezenfekte işlemleri tamamlandı, dezenfekte ettiğimiz belli noktalarda da arkadaşlarımız, büyük bir emekle tekrar eden dezenfekte işlemlerine başladı. Komşularımızın sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam edebilmeleri için çalışma arkadaşlarım işlerinin başındalar. Sağlıklı günlere yeniden kavuşana kadar, çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ PENDİK ŞUBE BAŞKANLIĞI'NDAN MEME KANSERİNE KARŞI ANLAMLI ETKİNLİK
103 YILLIK CUMHURİYET GURURUYLA, ATAMIZIN İZİNDE!
METEOROLOJİDEN SARI KOD ALARMI: İSTANBUL DAHİL 25 İLDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
AVRUPA ŞAMPİYONU SEMANUR YÜKSEL’DEN BAŞKAN İSMET YILDIRIM’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
KARTAL'DA KREŞLİ MİNİKLERDEN CUMHURİYET COŞKUSU
PENDİK'TE CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 103. YILI KUTLAMALARI BAŞLADI
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
METRO İÇİN YARGIYA BAŞVURAN NURETTİN YILMAZ ŞİMDİ PENDİK'İ ORTAK TALEPTE BULUŞTURUYOR
DENİZLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN VE 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANACAK