KARTAL BELEDİYE'SİNDEN KORANAVİRÜS HABERLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel sosyal medyada yer alan Koranavirüs haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

.Başkan Yüksel açıklamasında Kartal'ın İstanbul'un bütün ilçeleri gibi risk altında olduğunu belirterek vatandaşların paniğe kapılmamasını istedi.Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in yazılı açıklaması ise şöyle;

Değerli komşularımız, 
 

Milletçe Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı büyük bir mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin ön saflarında can siperane mücadele eden sağlık çalışanlarımız bulunmakta. Bu mücadele sürerken ülkemizin çok değerli tıp hocalarının kayıp haberleri içimizi derinden yaksa da onların bizlere verdiği güç ve mücadele ruhu ile halkımızın sağlığını koruma görevine gece gündüz demeden dört elle sarılıyoruz.
 

Böylesi zor zamanlarda en az virüs kadar zararlı olan, bizlerin ve vatandaşlarımızın azim ve moralini bozan, mesnetsiz haberler ve kurgulanmış görsellerdir. 1 Nisan 2020 tarihinde Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın bilgilendirme toplantısının ardından, başta sosyal medya üzerinden, İstanbul’da en çok koronavirüs (Covid-19) vakasının Kartal’ımızda görüldüğüne dair yapılan haber, yorum ve paylaşımlar, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. 
 

Bu gerçek dışı haberin gündeme düşmesinin ardından; Kaymakamlığımız, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz ve ilçemizdeki tüm yetkili kurumlarla görüşmeler yapıp süreci yakından takip ediyoruz.
 

Kartal’ımızı ve siz komşularımızı bu salgından korumak için tüm ekiplerimizi seferber ederek var gücümüzle çalışıyoruz. Elbette İstanbul’umuzun bütün ilçeleri gibi Kartal da risk altındadır. Bu riski en aza indirgemek, sizlerin sağlığını olası tehditten korumak için yapılan çağrılara uymanız, kişisel hijyene dikkat etmeniz ve paniğe kapılmamanız bu mücadelede çok önemlidir. 
 

Bizler  Kartal’daki tüm kurumlar olarak koordine içinde  görevimizin başındayız. İlçemizdeki her gelişmeyi an be an yakından ve büyük bir hassasiyetle takip ediyoruz. Aldığımız önlemlerle de mücadelemizi sonuna kadar götürme azmindeyiz. Siz değerli komşularımızın böylesi paylaşım ve bilgilere itibar etmemenizi önemle rica ediyor, sağlıklı günler diliyoruz.

Kartal Belediye Başkanlığı

CHP PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI MARMARA CEZAEVİ'NDE İBB BAŞKANI EKREM İMAMOĞLU'NU YALNIZ BIRAKMADI
PARKLARA DÜZENLİ BAKIM VE YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK MİLLET BAHÇESİ’NDE “EN BABA FESTİVAL” COŞKUSU
İSRAİL İRAN SAVAŞININ 4. GÜNÜ;İRAN'DA 224 İSRAİL'DE 16 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
PENDİK'İN ŞAMPİYONLARI KUPALARINA KAVUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN İGS ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
SİLTAŞ YAPI PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş BAŞKANI MURAT YILDIRIM GÖREVİNİ BIRAKTIĞINI DUYURDU
SAĞLIK BAKANLIĞI HPV AŞISININ ÜCRETSİZ YAPILACAĞINI DUYURDU
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN İSRAİL'İN İRAN SALDIRISINA İLİŞKİN KINAMA
ORTADOĞU GERİLİMİ ALTIN FİYATLARINI TIRMANDIRDI