KARTALLI ÇOCUKLAR İÇİN YAPILAN TRAFİK EĞİTİM PARKI TAMAMLANDI

Kartal Belediyesi’nin gerçekleştirdiği önemli projelerden biri olan Trafik Eğitim Parkı’nda çalışmalar tamamlandı.

 

Kartal Yalı Mahallesi'nde hayata geçirilen proje ile çocuklar trafiğin işleyişini ve kurallarını trafik parkında deneyimleyerek öğrenecek.

4 – 12 yaş aralığındaki çocukların kullanabileceği Trafik Eğitim Parkı’nda her şey çocuklara göre planlandı. Trafik işaret ve levhalarından, yaya geçitleri ve trafik lambalarına kadar her türlü detayın düşünüldüğü park, toplam 1000 metrekarelik alan üzerine kuruldu.

Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı sayesinde okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kuralları eğlenceli ve uygulamalı şekilde öğretilebilecek. Trafik kültürünün yaygınlaştırılması ve çocukların küçük yaşta bu kültürü edinmeleri amacını taşıyan park, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in tematik park konseptini içeren seçim vaatleri arasında yer alıyordu.

Pandemi koşulları nedeniyle resmi açılışı gerçekleştirilemeyen ve çocukların da haklarındaki kısıtlama kararı nedeniyle belirli saatlerde ziyaret edebildiği Trafik Eğitim Parkı’nda ilerleyen dönemlerde eğitimler düzenlenecek. Gerçek hayattaki caddelerin, yolların ve trafik ile ilgili detayların minyatür halini barındıran parkurda çocuklara, genel trafik eğitimi ve trafikte karşılaşılan olumsuz durumlarda neler yapılması gerektiğini içeren eğitimler verilecek.

BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''