Kestane Şekerinin Marka İsmi Konkordato Talep Etti

Kestane Şekerinin Marka İsmi Konkordato Talep Etti

Bursa’da 1930 yılında kurulan kestane şekerinin marka ismi Kafkas, kordato talebinde bulundu. Kafkas’a yasa gereğince geçici konkordato mühleti verildi.

Kestane şekerinde Türkiye’nin tanınmış markası Kafkas, konkordato talebinde bulundu. Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalı’nda 27 Haziran’da yayımlanan Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin konu ile ilgili kararında şu ifadelere yer verildi:

“Davacılar İnci İnhal, Kafkas Pasta Şekerleme San. ve Tic. A.Ş. tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.’nın 286’ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir.”

Kafkas’ın kurucusu Ali Şakir Tatveren, 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketi’ni kurarak ilk dükkanını Bursa’da Atatürk Caddesi’nde açtı. Tatveren’in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçti. Pasta ve şekerleme yapımında aranılan isim olan Kafkas, karyoka adıyla çıkan üzeri çikolata kaplı kestane şekerlemesi ile de tanındı. 1970’lere doğru artan talebi karşılayabilmek için teknolojik altyapısını yenileyen Kafkas, 1980’li yıllarda kestane şekerinin türevlerini yapmaya ve Bursa dışına bayilik vererek markalaşma yolunda ilerlemeye başladı. 1995 yılında Kafkas’ın şirket yapısı AŞ’ye dönüştü. 100’ün üzerinde farklı ürün çeşidine sahip Kafkas, bugün dördüncü kuşağın yönetiminde. Yaklaşık 20 bin metrekarelik alanda faaliyet gösteren Kafkas, yılda 700 ton kestane işleme kapasitesine sahip.

EN FAZLA ATIK; SANAYİ, YENİŞEHİR VE BATI MAHALLELERİNDE TOPLANDI
PENDİK KAYMAKAMI MEHMET YILDIZ BASIN MENSUPLARINI İFTAR SOFRASINDA AĞIRLADI
ÇAĞRI HEYETİNDEN MUHTARLARA VEFA: HASGÜL KAYA'YA ZİYARET
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL PENDİK'TEN HALKA SESLENDİ:''SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK''
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SERT ÇIKIŞ:''TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKENE HODRİ MEYDAN''
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN İFTARA YOLDA YAKALANANLARA İFTARİYELİK DESTEK
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN VEFA SOFRASI:ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU
PESKDER İFTARINDA ANLAMLI MESAJ:''SOKAK CANLARI SORUNUNA TÜM SİYASİ PARTİLER SAHİP ÇIKMALIDIR''
PENDİK PROTOKOLÜ İSTANBUL TERSANESİ KOMUTANLIĞI'NDA DÜZENLENEN İFTARDA BULUŞTU
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ADIMLAR