• BIST 12135.55
  • Altın 6468.75
  • Dolar 49.2042
  • Euro 55.0519
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

KUBİLAY KAAN KUNDAKÇI DAVASINDA FLAŞ GELİŞME:SANIKLARIN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ

KUBİLAY KAAN KUNDAKÇI DAVASINDA FLAŞ GELİŞME:SANIKLARIN TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Ümraniye’de futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı’nın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın 3. celsesi görüldü.


​Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 12.00’de başlayan duruşma öncesinde, polis ekipleri adliye çevresinde ve salon önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı.
​Sanıklar ve Taraf Avukatları Salonda Hazır Bulundu
​Duruşmaya tutuklu sanıklar Aleyna Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu, Hüseyin Can Avcı, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu, Engin Taşkıran ve Ahmet Özkoç katıldı. Tutuksuz yargılanan Zuhal Kalaycıoğlu ile Bilal Kadayıfçıoğlu salonda yer alırken, tutuksuz sanık İzzet Yıldızhan ise duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) üzerinden bağlandı. Celse, tarafların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak amacıyla süre talep etmesiyle başladı.
​Gözyaşlarına Boğulan Anne Kundakçı: "En Büyük Suçlu Sensin"
​Duruşmada söz verilmesi üzerine duygusal anlar yaşayan maktulün annesi Ülker Kundakçı, sanık kürsüsüne dönerek tepkisini dile getirdi. Oğlunun olay gününün hemen öncesinde doğum günü olduğunu belirten acılı anne, "Bana bir evlat borçlular. Sabıkalı birine nasıl ruhsatlı silah verilebiliyor anlamıyorum, günlerdir uyku uyuyamıyorum. Kubilay bu kişileri hiç tanımazdı, sırf Aleyna’yı tanıdığı için bu olay gerçekleşti. Ona 'kardeşim' diyordu ama onu büyük bir tehlikenin içine attı. Empati kurun benimle, oğlum pisi pisine hayatını kaybetti. Hakim bey, ne olur çocuğumun katillerini tahliye etmeyin" diyerek adalet çağrısında bulundu.
​Sanık Kalaycıoğlu: "Amacım Sadece Köpeğimi Almaktı"
​Gözyaşları içinde savunmasını yapan tutuklu sanık Aleyna Kalaycıoğlu, cezaevi şartlarının kendisini çok zorladığını öne sürerek şunları söyledi: "Sevdiğim bir insanı kaybettim ve şu an onun ölümüyle suçlanıyorum. O gün oraya gitmekteki tek amacım köpeğimi geri almaktı. Yanımdaki kişinin silah taşıdığından dahi haberim yoktu, kasten uzaklaşmış değilim."
​Ateş Eden Sanık Kadayıfçıoğlu: "Tetik Bende Değildi"
​Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Alaattin Kadayıfçıoğlu ise savunmasında kasten ateş etmediğini savundu. Hava karanlık olduğu için karşıda 3 kişi görünce tedirgin olup silahını yanına aldığını öne süren Kadayıfçıoğlu, "Parmağım tetikte bile değildi. Kaza çıkmasın, silah patlamasın diye sırf kabzasından tutuyordum" iddiasında bulundu.
​Tahliye Talepleri Reddedildi
​Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti; Aleyna Kalaycıoğlu dahil olmak üzere tahliye talebinde bulunan tüm tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına hükmetti. Dava, eksik hususların tamamlanması ve savunmaların hazırlanması için 16 Ekim tarihine ertelendi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.