KIRIM TATARLARINDAN DEPREMZEDELERE YARDIM DESTEĞİ

Pendik’ten deprem bölgesine destekler sürüyor. Son olarak Kırım Tatarları da deprem bölgesindeki afetzedeler için bir yardım tırı hazırladı.

Yardım tırı, Belediye Başkanı Ahmet Cin ve Kaymakam Dr. Hülya Kaya ile Pendik’e gelen Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Yüksek Şura Üyesi Mustafa Kırımlıoğlu ve Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski tarafından Hatay’a gönderilmek üzere Kurtköy Spor Salonu’ndan uğurlandı.

Başkan Ahmet Cin: “Bu zor zamanda dostluklarımız pekişiyor”

Yardım tırının uğurlanması öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ahmet Cin, anlamlı yardımlarından ötürü Kırım Tatarlarına teşekkür ederek “Çok ciddi bir deprem hadisesiyle karşı karşıyayız. Bugün anlamlı bir yardım için beraberiz. Hem Ukrayna Başkonsolosluğuhem de Kırım Meclis Başkanlığı desteğiyle bir yardım tırı oluşturuldu. Bu zor zamanda dostlukların pekiştiğini bir kez daha görüyoruz. Tekrar teşekkür ederiz.” dedi. Kaymakam Dr. Hülya Kaya bu yardımın son derece anlamlı olduğunu ifade ederek “Bizi son derece duygulandırdılar. Bugünkü yardımlarla birlikte dostluğumuzu pekiştirmiş oldular.” şeklinde konuştu.

“Daima Türkiye'nin yanında olacağız”

Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilski, Türkiye’nin Ukrayna’ya yaptığı yardımları hatırlatarak “Türkiye bize destek verdi, sıra bizde. Biz dostuz. İyi dost her zaman dost kalır.” dedi. Kırım Tatar Milli Meclisi Eski Başkanı ve Ukrayna Yüksek Şura Üyesi Mustafa Kırımlıoğlu ise daima Türkiye’nin yanında olacaklarını belirterek “Türkiye’nin başına böyle bir felaket geldi. Yardım herkesin manevi borcu.” şeklinde konuştu.

ALO 144 SOSYAL YARDIM ÇAĞRILARI REKOR KIRDI:GÜNDE 17 BİN KİŞİ SOSYAL YARDIM TALEP ETTİ
ÜMRANİYE’DE PARK VE YEŞİL ALANLARDA KAPSAMLI YENİLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
PENDİK BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ OKUL ÖNLERİNDE GÜVENLİĞİ SAĞLIYOR
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN NETENYAHU'YA CEVAP:''HİTLER ÖZENTİSİ TİPLERİN KUYRUK ACISI GEÇMEYECEK''
KARTAL BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİNDEN OKULLARDA GÜVENLİ TRAFİK UYGULAMASI
ANKEBUT TAKIMINDAN TAKIM RUHU ÖDÜLÜ!
BAŞKAN AHMET CİN'DEN MHP PENDİK İLÇE BAŞKANI KERİM KAYA'YA NEZAKET ZİYARETİ
CHP KURULTAYI ''DARBEYE KAYYUMA HAYIR SLOGANIYLA TOPLANIYOR
KÖYECEĞİZ BELEDİYESİ'NE OPERASYON:BAŞKAN YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI
PENDİK İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI AİLE İÇİ ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKNDALIK YARATTI