PENDİK YILDIRIM BEYAZİT İLKOKULUNDAN ÖZBEKİSTAN'LA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ İÇİN KARDEŞ OKUL ADIM

Pendik Yıldırım Beyazıt İlkokulu, Türkiye ile Özbekistan arasındaki eğitim ve kültür bağlarını güçlendirmek amacıyla önemli bir ziyarete imza attı.

Pendik İlçe Millî Eğitim Müdürü Ertan Saygın’ın destekleriyle okul heyeti, Özbekistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Sherzod Abdunazarov’u ziyaret etti.

Ziyarette, Türkiye ile Özbekistan arasındaki tarihî ve kültürel bağların yanı sıra eğitim alanında yapılabilecek iş birlikleri ele alındı. Görüşmeye Okul Müdürü Mehmet Kömoğ, öğretmen Derya Keriş ile öğrenciler Zeynep Alya Kuşadalıgil, Ertuğrul Tarakçı, Loya Bayram ve Kumsal Erva Çapar katıldı.

Okul Müdürü Mehmet Kömoğ, Yıldırım Beyazıt İlkokulu ile Özbekistan’daki bir ilkokul arasında kardeş okul ilişkisi kurulması talebini Başkonsolos Abdunazarov’a iletti. Projenin hayata geçirilmesiyle öğrencilerin karşılıklı ziyaretler ve değişim programları aracılığıyla iki ülkenin tarihini, kültürünü ve ortak değerlerini yakından tanımaları hedefleniyor.

Başkonsolos Sherzod Abdunazarov, öğrencilerin bu tür programlar sayesinde birbirlerini daha yakından tanıyacağını ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarının güçleneceğini belirtti. Abdunazarov, kardeş okul projesiyle ilgili gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti.

Görüşmede, öğrencilerin ortak tarih ve kültür konusunda farkındalık kazanmalarının önemi vurgulanırken, karşılıklı iyi dilekler de paylaşıldı. Yıldırım Beyazıt İlkokulu heyeti, nazik kabulleri ve misafirperverliği için Başkonsolos Sherzod Abdunazarov’a teşekkür etti.

PENDİK'TE ERZİNCANLILAR RÜZGARI:MEMLEKET GÜNLERİ COŞKUYLA GEÇTİ
PENDİK YILDIRIM BEYAZİT İLKOKULUNDAN ÖZBEKİSTAN'LA EĞİTİM İŞ BİRLİĞİ İÇİN KARDEŞ OKUL ADIM
GAZETECİ MURAT AĞIREL EMİR SARIGÜL VE AYLİN KOTİL DAHİL 15 KİŞİ TUTUKLANDI
CHP KARTAL İLÇE ÖRGÜTÜ DEVİR TESLİM TÖRENİNE ÇIKARMA YAPTI:''BİRLİĞİMİZDEN GÜÇ ALIYORUZ''
ADD KARTAL ŞUBESİ'NDEN KAMUOYUNA DUYURUR:MURAT AĞIREL VE TUTUKLU BULUNAN TÜM GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN!
BAŞKAN YILDIRIM, YAĞIŞTAN ETKİLENEN MAHALLELERDE İNCELEMELERDE BULUNDU
ÇUKUROVA BELEDİYESİ'NE YOLSUZLUK OPERASYONU:BAŞKAN VE ESKİ BAŞKAN GÖZALTINDA
SEL SULARINA KAPILAN İKİNCİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ GÖÇBEYLİ'DE BULUNDU
ETİMESGUT BELEDİYESİ'NDE USULSÜZLÜK OPERASYONU:2 BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI DAHİL 7 KİŞİ TUTUKLANDI
YENİ PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANI NİYAZİ GÜNERİ’DEN ERZURUM GÜNÜ’NE ÇIKARMA