PENDİK'TE SANAT RÜZGARI: ŞİİR VE MÜZİK ''ŞEHRİN ŞAİRLERİ'' İLE HAYAT BULDU!

​29 Ekim Kadınları Derneği Pendik Şubesi’nin düzenlediği görkemli gece, edebiyat tutkunlarını ve müzikseverleri bir araya getirdi. Salonun hıncahınç dolduğu etkinlikte, şiirin derinliği müziğin neşesiyle harmanlandı.



​Sanatseverler Salona Sığmadı
​Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, geçtiğimiz akşam unutulmaz bir kültür şölenine ev sahipliği yaptı. 29 Ekim Kadınları Derneği tarafından organize edilen “Şehrin Şairleri Şiir – Müzik Dinletisi” beklenen ilgiyi aşarak tam kapasiteye ulaştı. Birçok sanatseverin ayakta takip ettiği gece, Pendik’in sanat damarlarını canlandırdı.


​Duyguların Sahnesi: Şiir ve Tiyatro El Ele
​Sunumunu edebiyat öğretmeni Aysen Eraydın’ın üstlendiği gece, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Dernek Başkanı Özlem Bilgin’in sanatın birleştirici gücüne vurgu yaptığı açılış konuşmasının ardından mikrofon "Şehrin Şairleri"ne bırakıldı.
​Usta Kalemlerden Sesler: Atilla İlhan'dan Ataol Behramoğlu'na, Edip Cansever'den Melih Cevdet Anday'a kadar Türk edebiyatının dev isimleri, dokuz farklı yorumcunun sesiyle hayat buldu.


​Tiyatral Dokunuş: Gecenin en dikkat çekici anlarından biri, İstanbul Şehir Tiyatroları sanatçısı Abdullah Topal ve Gökşin Aksan’ın sahnelediği "Bir Örnek İnsan Portresi" performansı oldu. Şiiri sahne sanatıyla buluşturan bu sunum, izleyicilerden büyük alkış topladı.


​Nostalji ve Coşku Zirve Yaptı
​Gecenin ikinci yarısında sahne alan sevilen sanatçı Pınar Dilek Yılmaz, dinamik performansıyla salonu adeta bir koro haline getirdi. Gecenin sürpriz ismi ise usta sanatçı Atilla Yelken oldu. Rahatsızlığına rağmen sanatseverleri yalnız bırakmayan Yelken, 70’li ve 80’li yılların unutulmaz şarkılarıyla nostalji rüzgarı estirdi. Finalde hep bir ağızdan söylenen “Gözler Kalbin Aynasıdır” şarkısı, coşkuyu zirveye taşıdı.


​Teşekkür ve Veda
​Etkinlik sonunda, geceye destek veren sponsorlara ve emeği geçen sanatçılara plaketleri takdim edildi. Dernek Başkanı Özlem Bilgin; Beyaz Mimarlık’tan Bayram Bekar ve grubun yönetmeni Metin Yazıcı’ya teşekkürlerini sundu. Tören, tüm katılımcıların yer aldığı toplu hatıra fotoğrafıyla ölümsüzleştirildi.

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ BELLİ OLDU
TAŞINMAZ SATIŞINDA GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ: TAKVİM NETLEŞTİ
KARTAL'DA DAYANIŞMA VE EMEK RÜZGARI:KADIN EMEĞİ KERMESİ KAPILARINI AÇTI
ADD KARTAL ŞUBESİ'NDE GÖREV DAĞILIMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÜMRANİYE’DE MEHTERAN COŞKUSU MEYDANI DOLDURDU
''KELİMELERİN SÜRGÜN YERİ'' YAKINDA OKURLARIYLA BULUŞUYOR
KARTAL'DA KURBAN PAZARI KRİSİ: ASBEST İDDİASI İNCELEME BAŞLATTI!
GELECEĞİN SOSYAL BİLİMCİLERİ PENDİK'TE BULUŞTU
FADIL AYDIN'DAN PENDİK MİLLET BAHÇESİNDE MUHTEŞEM KONSER
RİTİM İSTANBUL'DA SATRANÇ HEYECANI:NOVA TİME TURNUVASI SONA ERDİ