PESKDER'DEN PENDİK BELEDİYESİ'NE ŞEFFAFLIK ÇAĞRISI:''KAYBOLAN CANLARIN TAKİPÇİSİYİZ''

​Pendik Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (PESKDER), Tepeören Mahallesi Ballıca Yolu Caddesi üzerinde bakımını üstlendikleri ve yuva buldukları 4 köpeğin Pendik Belediyesi tarafından toplandıktan sonra kaybolduğunu duyurdu.


​Hayvanseverler ve dernek gönüllüleri, Haziran ayında tam da yeni sahiplerine teslim edilmek üzereyken ortadan kaybolan 4 sokak köpekten birinin girişimleri sonucu bulunarak sahiplendirildiğini belirten PESKDER Başkanı Elmas Bayraktar  görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda köpeklerin , gece saat 02.00 sıralarında Pendik Belediyesi ekiplerince toplandığının belirlendiğini sözlerine ekleyerek 3 köpeğin sahipleri tarafından arandığını ancak bulunamadığını söyledi.


​Toplama Personeli "Biz Aldık" Dedi, Yetkililer Sessiz
​Dernek üyelerinin araştırmaları sonucunda hayvanları toplayan personelin köpekleri aldığını kabul ettiği öğrenildi. Çalışanın beyanına göre köpeklerden biri sahiplendirildi, diğer üçü ise barınağa teslim edildi. Ancak barınakta yapılan incelemelerde köpek izine rastlanmadı.​Süreci takip eden hayvanseverler, yetkililerden yanıt alamadıklarını ifade etti:Konuya ilişkin Pendik Belediyesi'nin yetkilileriyle görüşme sağladıklarını ifade eden hayvanseverler köpeklerin barınakta olduğunun kendilerine iletildiğini ancak barınağın inşaat alanı nedeniyle hayvanlarının gösterilmediklerini belirttiler.


​Gümüşdere ve Kısırkaya Barınakları Temiz Çıktı
​Köpeklerin izini sürmeye devam eden PESKDER üyeleri, Gümüşdere ve Kısırkaya barınaklarını da ziyaret etti. Ancak yetkililer, son 2 aydır Pendik’ten bölgeye herhangi bir köpek sevkiyatı yapılmadığını doğruladı.


​"Canlarımızın Bulunması İçin El Birliği Çağrısı"
​Pendik Belediyesi tarafından toplandığı kesinleşen hayvanların akıbetinden endişe duyan PESKDER yetkilileri, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:​"Mücadelemiz bu canlara daha iyi bir yaşam sunabilmek içindir. Her türlü takibini yaptığımız, tam da yeni yuvalarını bulmuşken ortadan kaybolan köpeklerimizin bulunarak sahiplerine teslim edilmesi için Pendik Belediyesi yetkililerini el birliğiyle hareket etmeye davet ediyoruz."dedi.

BAŞKAN AHMET CİN ''GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI'NA KATILAN SANATÇILARI AĞIRLADI
ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ^'NDE DÖNEM SONA ERDİ: SAYIŞTAY RAPORLARI VE REKTÖRLÜK YARIŞI GÜNDEMDE
EKREM İMAMOĞLU'NA 2 YIL 1 AY HAPİS CEZASI VE SİYASİ YASAK KARARI
PENDİK'TE MİNİBÜSLERDE POS DÖNEMİ TEMASSIZ ÖDEME BAŞLADI
ERSİN ÇAKIR'A PENDİK BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ GÖREV:GRUP BAŞKAN VEKİLİ OLDU
BAŞKAN AHMET CİN:'' EĞİTİME 700 MİLYON DESTEK VERDİK''
AKTİF YAŞ AL MERKEZİ ÜYELERİ BİLİM ÜMRANİYE’DE KEÇE ATÖLYESİNE KATILDI
MALTEPE'DE KİRACI DEHŞETİ:EV SAHİBİ ÇİFT HAYATINI KAYBETTİ AVUKAT AĞIR YARALI
BAKAN KURUM'DAN İSTANBUL'A KİRALIK KONUT MÜJDESİ: KİRALAR 10 BİN TL'DEN BAŞLIYOR
YÖK'TEN AKADEMİSYENLERE SOSYAL MEDYA YASAĞI:''ESNAFLIK SAYILDI''