PTT'NİN 184. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ PENDİK'TE TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİYLE KUTLANDI

PTT'nin 184.Kuruluş Yıl Dönümü Pendik AKM'de Türk Sanat Müziği Konseriyle kutlandı.Şef Tuğla Bilgi önderliğinde gerçekleştirilen konserde Solist Abdulkadir Vural sahne alarak eserleri seslendirdi.

PTT'nin 184. Yıl Dönümü nedeniyle Pendik Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser  Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik meydana gelen  terör saldırısı nedeniyle şehit haberlerinin gelmesi üzerine program içeriğinde değişikliğe gidilerek Segah makamı başta olmak üzere hicaz makamı,nihavent makamı,hüzzam eserleri ile birlikte Buharizade İtri'nin Tekbir ve Salat'ı Ümmiye dahil olmak üzere 16 eser okundu.

Konsere; İstanbul PTT  Müdür Başyardımcısı İbrahim Halil Babagira, PTT Bölge Müdürleri ve  çalışanları ile çok sayıda dinleyici yer aldı. PTT'nin 184. Kuruluş Yıl Dönümü bünyesinde düzenlenen konserde Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'e katkılarından dolayı teşekkür edildi. Program İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayarak sırasıyla eserlerin okunması ile sona erdi.

Solist Abdulkadir Vural tarafından seslendirilen eserler arasında;

Buhurizade Mustafa Itri'nin  Tekbir ve Salat-ı  Ümmiye'den sonra aynı makamda Yunus Emre'nin Ben yürürüm yane yane adlı eseri ve aynı makamda sözü ve bestesi Sadettin Kaynak' a ait ,Bir rüzgardır gelir geçer sanmıştım.Hicaz makamında Kadri Şençalar'a ait Gönlüm yaralı bilmiyorum yar bana n'oldu. Aynı makamda Yusuf Nalkesen eseri,Yalan değil pek kolay olmayacak seni unutmak. Nihavend makamında Hacı Arif Bey eseri,Vücud İkliminin Sultanı  Sensin Efendim, aynı makamda Bestekar Osman Nihat Akın eseri,Güzel Bir Göz Beni Attı Bu Derin Sevdaya. Muhayyer Kürdi Makamında Sözü ve müziği Sadettin Kaynak'a ait ,Gönlüm Özledikçe Görürdüm Hele, aynı makamda Sözü ve müziği  bana ait Kara Gözlerine Mavi Dediysem Derin Bakışların Okyanus gibi, aynı makamda Sözü Melek Hiç,Bestesi Amir Ateş, Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın.Hüzzam eserlerden  ilki  Sözler :Fitnat  Sağlık, Beste Yesari Asım Arsoy, Ömrüm Seni Sevmekle Nihayet Bulacaktır, aynı makamın 2. Eseri ,Kemani  Salih Efendi' ye ait, Mahzun Gönül Heyhat Şad Olacak Sanıyorsun.Buselik makamında sözleri Şemsi Belli'ye Bestesi Selahaddin İnal'a ait bir eser,Gözümde Özleyiş Gönlümde Acı. Son iki eser Rast Makamında ilki sözler Hoca Hafız İbnü Gaybi Beste Abdülkadir Meragi , Amed Nesim-i Subh Dem. Ve son eser bestesiyle birlikte  Abdulkadir Vural'a ait olan,'Bin Pişman  Etme Beni' ile birlikte  toplamda 16 eser yer aldı.

BDDK'DAN KREDİ KARTI YAPILANMASINA İLİŞKİN YENİ KARAR
ÖZGÜR ÖZEL'E BİR SORUŞTURMA DAHA
ÜMRANİYE'DE AŞURE BEREKETİ 20 BİN KİŞİYLE PAYLAŞILDI
SREBRENİTSA SOYKIRIMI 30. YILI’NDA 30 FOTOĞRAFLA ANLATILIYOR
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YİĞİT BULUT HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN YILDIRIM, YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BOĞAZ TURU YAPTI
SREBRENİCA KATLİAMININ 30. YILINDA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILACAK
BAŞKAN YILDIRIM, HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN VATANDAŞLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİYOR
TUTUKLU BULUNAN BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK YOĞUN BAKIMA ALINDI
PENDİK BELEDİYESİNİN YENİLEDİĞİ ÇAMÇEŞME PARKI HİZMETTE