RİSK GRUBUNDA YER ALAN YAŞLILAR KORANAVİRÜS TEDBİRLERİNİ HİÇE SAYIYOR

İBB İstanbul'da toplu taşıma araçlarının Koranavirüs tedbileri kapsamında yüzde 45'lik düşüş yaptığını belirterek risk grubunda yer alan 60 yaş üstü vatandaşların ise alınan tedbirleri hiçe sayarak toplu taşıma araçlarını kullandıklarını açıkladı.

İBB 17 Martta tüm uyarıları dikkate almayarak toplu taşıma araçlarını kullanan 60 yaş üstü risk grubu olan 121 bin 253 ve 253 bin 313 kişinin toplu taşıma araçlarını kullandığını belirtti.

İBB risk grubunda yer alan vatandaşların salgından sonra sadece bir günde  121 bin 253 kişi İstanbul'da 313 bin 253 kez toplu taşıma araçlarını kullandığını vurguladı.
Özellikle 60 yaş üstü olan vatandaşların zorunlu olmadıkça evlerinden çıkamamaları uyarısına rağmen bu yurttaşların toplu taşıma aracı kullanarak sokağa çıkmaları virüsün bulaştırılması açıcından tehlike yaratıyor.

Koranavirüs önlemleri kapsamında İBB'nin toplu taşıma araçlarında ciddi bir düşüş yaşanırken 60 yaş üstü risk grubunda yer alan vatandaşların vurdumduymaz davranışları tepki çekiyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili çağrı yaparak risk altında olan yaşlıların kesinlikle toplu taşıma araçlarını kullanmamasını istedi.

PENDİK'TE MÜBADELENİN 103. YILINA ÖZEL ANLAMLI KONSER
BAŞKAN İSMET YILDIRIM TENEFFÜSTE ÖĞRENCİLERİN SEVİNCİNE ORTAK OLDU
AKOM'DAN KAR YAĞIŞI UYARISI
LOJİSTİK KURYE SEKTÖRÜNDE 69 YAŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR
KARTAL BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ 2026 YILININ İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
HAKİKATİN NEFESİ NEYZEN TEVFİK KARTAL'DA DUALARLA ANILDI
PENDİK MASAL PARKI’NDA YARIYIL TATİLİ COŞKUSU:KATILIM SAYISI 5 BİNİ AŞTI
GİB DÜĞMEYE BASTI: YÜKSEK MAAŞ ALANIN VERGİ KONFORU SONA ERDİ!
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRACI HAKLARI:ESKİ KİRACIYA HABER VERMEYEN EV SAHİBİ YANDI!
BAŞKAN AHMET CİN, ÜNİVERSİTE SINAVINDA İLK 1.000’E GİREN PENDİKLİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU