“RUHA ŞİFA HÜSN-Ü HAT” SERGİSİ, PENDİK’TE SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Pendik Belediyesi, sanatseverleri usta hattatlarla buluşturmaya devam ediyor. Hat sanatının zarafetini ve ruh sağlığı üzerindeki etkisini vurgulayan “Ruha Şifa Hüsn-ü Hat” Sergisi, Pendik’te sanatseverlerle buluştu.

 

Ruha Şifa Hüsn-ü Hat Sergisi, Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde açıldı. Hat sanatının estetiğini ve ruh sağlığına katkısını gözler önüne seren sergide Kur’an-ı Kerim’de yer alan Ayet-i Kerimeler ile çeşitli Kelam-ı Kibar örneklerini hat sanatıyla sunan çok sayıda eser yer alıyor. 

Psikolojik sağlamlık, iyi oluş ve ruh sağlığı temalarını merkeze alan sergide Arapça, Osmanlıca ve Türkçe yazılmış pek çok değerli eser, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Yaklaşık 30 eserin yer aldığı sergi, 12 Mart Çarşamba gününe kadar açık kalacak.

Sergi küratöründen anlamlı konuşma

Sergi Küratörü Dr. Ömer Akgül, açılışta oldukça anlamlı bir konuşma yaptı. Son yıllarda yaşanan pandemi, savaşlar gibi krizlere değinen Akgül, serginin amacını da anlatarak “Geçmişte bize doğruyu söyleyen kadim sözler vardı. Son yıllarda yaşadığımız pandemi gibi sorunlar bizleri psikolojik olarak yıprattı. İşte bu sergiyle bu süre zarfında ruhlarımıza güçlü gelmesi için yine geçmişte ruhlarımıza şifa gelen özlü sözlerimizi, hadislerimizi ve en önemlisi de ayetlerimizi tekrar hatırlatmak istedik.” dedi.     

 

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ AK PARTİ'YE GEÇTİ
İSTANBULLULARA MÜJDE: 15 BİN TOKİ KİRALIK KONUT BAŞVURULARI BAŞLIYOR!
ÜSKÜDAR'DA BAŞKANVEKİLLİĞİ İÇİN KRİTİK GÜN: DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR İPLER KOPMA NOKTASINDA
PENDİK'TE KÜLTÜR BULUŞMASI:21 ULUSLARARASI GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ KAPILARINI AÇTI
DEZENFEKSİYON VE TEMİZLİK ÇALIŞMASI TAMAMLANDI
ABDULKADİR SELVİ ERKEN SEÇİM İÇİN TARİH VERDİ
ÜMRANİYE’DE KOLİVA KONSERİYLE KARADENİZ RÜZGÂRI ESTİ
KAŞİF KAZİNOĞLU'NUN ÖLÜM DOSYASI 14 YIL SONRA YENİDEN AÇILDI:10 KİŞİYE GÖZALTI
ORFA YAPI PENDİSKPOR EVİNDE ÜMRANİYESPOR'U TEK GOLLE GEÇTİ
MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN ANAYASA VE MUTABAKAT ÇIKIŞI:''467 OY SÜRPRİZ OLDU''