Olağanüstü güvenlik önlemleri ve siyasi tartışmaların gölgesinde açılan ilk duruşmada, mahkeme salonunda tansiyon yükseldi.
Silivri’de "Özel Güvenlik" Ablukası
Duruşma öncesinde Silivri Kaymakamlığı tarafından alınan kararla bölgede adeta "olağanüstü hal" görüntüleri oluştu. Cezaevi çevresi "özel güvenlik bölgesi" ilan edilirken, yerleşkenin 1 kilometre çevresinde görüntü alınması ve basın açıklaması yapılması yasaklandı. Avukatların ve basın mensuplarının katılımına getirilen kısıtlamalar, sabah saatlerinde uzun kuyruklara ve gerginliklere neden oldu.
Alkışlarla Karşılandı, Zabıt Tutuldu
Saat 11.00 sularında duruşma salonuna getirilen Ekrem İmamoğlu, izleyicilerin yoğun alkışlarıyla karşılandı. Duruşmanın başlangıcında İmamoğlu ile mahkeme başkanı arasında yaşanan "selamlama" tartışması ise tutanaklara geçti. Tartışmanın ardından İmamoğlu hakkında zabıt tutulurken, mahkeme heyeti usul gereği İmamoğlu’nun savunma yapacak son sanıklardan biri olacağını açıkladı.
Bu karara izleyici sıralarından tepki yükselince mahkeme heyeti salonun boşaltılmasını talep ederek duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından duruşmanın 13.30’da yeniden başladığı bildirildi.
Ceza İstemi: 2 Bin 352 Yıl
Hazırlanan iddianamede Ekrem İmamoğlu için istenen hapis cezası dikkat çekiyor. İmamoğlu’nun "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet", "suç gelirlerini aklama" ve "kamu kurumlarını dolandırma" gibi suçlamalarla toplamda 828 yıldan 2 bin 352 yıla kadar hapsi talep ediliyor.
İddianame kapsamında;
99 sanık "örgüt mensubu" olmakla suçlanıyor.
Murat Ongun, Fatih Keleş ve Ertan Yıldız gibi isimler "örgüt yöneticisi" olarak dosyada yer alıyor.
Geri kalan sanıklar ise "örgütle bağlantılı suç işlemekle" itham ediliyor.
Siyasi Kanattan Sert Tepkiler
Duruşmayı yerinden takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, davanın hukuki değil siyasi olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Bu bir kumpas davasıdır. Tayyip Erdoğan’ın kendinden sonraki Cumhurbaşkanına ve iktidara yaptığı bir darbe girişimidir."
Duruşma salonu önünde açıklama yapan Dilek İmamoğlu ise şeffaflık vurgusu yaparak, "Tarihi bir gün yaşıyoruz. Duruşmaların canlı yayınlanmasını istedik, hala yayınlanabilir. Yapılmamasının sebebini gayet iyi biliyoruz," dedi.
PESİAD DEV KATILIMLA SEZONU KAPATTI
PENDİK BELEDİYESİ LGS'YE GİREN ÖĞRENCİ VE AİLELERİ YALNIZ BIRAKMADI
CHP'DE İKİNCİ İHRAÇ DALGASI İDDİASI:İŞTE KULİSLERE DÜŞEN O İSİMLER
BAŞKAN AHMET CİN ÇAMÇEŞME’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU
YARGIDA ''3 AY DEVRİMİ:12. YARGI PAKETİ İLE DAVALAR SİL BAŞTAN
PENDİK'TE BABA VE ÇOCUKLAR EN ÇOK BALIĞI TUTMAK İÇİN YARIŞTI
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
KARTAL'IN MİNİKLERİ DENİZ YAŞAMINI KEŞFETTİ
TUZLA'NIN 2 BİN 500 YILLIK TARİHİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI
VİZE DOLANDIRICILARINA BAKANLIK ENGELİ: 6 FİRMAYA FAALİYETLERİ DURDURMA CEZASI