TARİHİ ESERLERİ GRAVÜRLERLE ANLATTI

Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi “Gravürlerle Türkiye Tarihi” adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Mustafa Sarıtaş’a ait sergide Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi gibi tarihi yapılara ait gravürler yer alıyor.

Pendik’te ilk sergisini açan Mustafa Sarıtaş’a ait “Gravürlerle Türkiye Tarihi” Sergisinde; Çırağan Sarayı’ndan Galata Kulesi’ne kadar yakın döneme ait tarihi yapıların yanı sıra milattan önce kurulmuş asırlık antik kentlere ait gravürler de yer alıyor. Özellikle gölgelendirmeleri ustalıkla gravürlere yansıtan Sarıtaş’ın çoğu eseri gerçeğe yakın siyah beyaz bir fotoğrafgibi duruyor.

Gravür bir kara kalem sanatı değil”

Türkiye ve dünya tarihinin önemli eserlerini inceleyerek gravür sanatıyla buluşturan Mustafa Sarıtaş her bir eserini ortalama bir haftada yapıyor. Gravür’ü günümüzde ilginin azaldığı oldukça zor bir sanat olarak nitelendiren Sarıtaş: “Bu sanatı kara kalem sanatı olarak görüyorlar. Oysa gravür asla bir kara kalem sanatı değil. Oldukça meşakatli, sabır isteyen ve günümüzde sayıları giderek azalan sanatkarların ilgilendiği bir sanattır. Bunu eserlere ancak dikkatli baktığınızda anlayabilirsiniz.” diyor.

DÜN TAHLİYE EDİLEN BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI ALAATTİN KÖSLER İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ
CHP'DE KAYYIM KRİZİ BÜYÜYOR: BİR KİŞİ DAHA GÖREVDEN ÇEKİLDİ
SAĞLIKTA YENİ UYGULAMA BAŞLADI! ECZANELERDE YAPILAN ÖLÇÜMLER E-NABIZ'A AKTARILACAK
CHP OLAĞANÜSTÜ KURULTAYA GİDİYOR
KARTAL BELEDİYESİ BALIKÇILAR ÇARŞISI YANGININ ARDINDAN ESNAFA DESTEK VERMEYE DEVAM EDİYOR
ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ
HOBİ VE MESLEK KURSLARINA YOĞUN İLGİ
CHP TARAFINDAN DİSİPLİNE SEVK EDİLEN GÜRSEL TEKİN GÖREVE BAŞLADIĞINI DUYURDU
İNTERNETTE SUÇ PAZARLIĞI: ÇOCUKLAR SUÇA ALET EDİLİYOR
BEYKOZ BELEDİYE BAŞKANI ALAATTİN KÖSELER TAHLİYE EDİLDİ