TUZLA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SEMT PAZARLARINA SIKI DENETİM

Tuzla’da kurulan semt pazarlarında Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri’nin yaptığı denetimler ile pazar esnafının satış yaptığı ürünlerin etiketsiz satılmasının önüne geçiliyor.

Ayrıca pazar içerisinde sosyal mesafe, maske ve pazar tezgâhı önünde oluşabilecek kalabalığın önüne geçiliyor.

Tuzla’nın 17 mahallesinde kurulan semt pazarlarında Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin denetimi sıklaştırılıyor. Tuzla’da kurulan semt pazarlarında Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri’nin yaptığı denetimler ile pazar esnafının satış yaptığı ürünlerin etiketsiz satılmasının önüne geçiliyor. Yapılan uygulama ile pazar esnafının ürünlerini fahiş fiyata satmasın önüne geçiliyor. Ayrıca pazar içerisinde sosyal mesafe, maske ve Pazar tezgâhı önünde oluşabilecek kalabalığın oluşmasına izin verilmiyor.

Denetimler hakkında açıklamalarda bulunan Tuzla Belediyesi Zabıta Memuru Musfata Karahasanoğlu,” Pazarda en çok dikkat ettiğimiz şey, etiketler. Vatandaşlarımızın en çok şikâyet ettiği konuların başında gelen fiyat etiketi konusu. Etiketleri düzenli olarak kontrol ediyoruz. Eksikleri söylüyoruz. Aynı zamanda düzen tertip, maske takmaları konusunda hepsi yeteri kadar tecrübe etti. Çoğu hastalığı geçirdi ve maske konusuna dikkat etmeleri gerektiğini biliyorlar.

“ÇOK UYARILIYORUZ”

Mustafa Şengül, “Denetimler çok güzel. Maske, eldiven ve hijyenik konularında olsun çok uyarılıyoruz. Çok dikkat ediyorlar. Yine etiket olsun, müşteriye davranış olsun bunlara çok dikkat ediliyor. Biz de elimizden geldiği kadar bunlara uymaya çalışıyoruz” dedi. Pazarda peynir ve çeşitlerini satan bir esnaf ise, “ Daha sağlıklı olduğu için pandemi nedeniyle vakumlayarak satıyoruz. Denetimler tabi ki iyi ama öz denetim çok daha iyi. Biz kendimizi denetlersek denetimi yapan arkadaşlar da rahat ederler” dedi.

“TUZLA İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE BAĞLI EKİPLERDEN HES KODU DENETİMİ”

Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, semt pazarlarında tezgâh açan esnafa HES Kodu denetimi gerçekleştirdi. Yapılan denetimlerle karantinada bulunması gereken pazar esnafı ile vatandaşların temas etmesi engelleniyor.

BDDK'DAN KREDİ KARTI YAPILANMASINA İLİŞKİN YENİ KARAR
ÖZGÜR ÖZEL'E BİR SORUŞTURMA DAHA
ÜMRANİYE'DE AŞURE BEREKETİ 20 BİN KİŞİYLE PAYLAŞILDI
SREBRENİTSA SOYKIRIMI 30. YILI’NDA 30 FOTOĞRAFLA ANLATILIYOR
CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI YİĞİT BULUT HAYATINI KAYBETTİ
BAŞKAN YILDIRIM, YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BOĞAZ TURU YAPTI
SREBRENİCA KATLİAMININ 30. YILINDA HAYATINI KAYBEDENLER KARTAL’DA ANILACAK
BAŞKAN YILDIRIM, HAC VAZİFESİNİ YERİNE GETİREN VATANDAŞLARI EVLERİNDE ZİYARET EDİYOR
TUTUKLU BULUNAN BEYLİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI MURAT ÇALIK YOĞUN BAKIMA ALINDI
PENDİK BELEDİYESİNİN YENİLEDİĞİ ÇAMÇEŞME PARKI HİZMETTE