ULUSLARARASI 16.GELENEKSEL SANATÇILAR BULUŞMASI PENDİK'TE BAŞLADI

Pendik Belediyesinin düzenlediği Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması başladı.

Açılış töreninde konuşan Başkan Ahmet Cin “Geçen yıl 775 program yaptık.Biz Pendik olarak bu faaliyetlere çok önem veren ve merkez olmayı amaçlayan bir ilçe ve belediyeyiz.Bu tür etkinliklere devam edeceğiz. ”dedi.

Pendik Belediyesinin düzenli olarak gerçekleştirdiği ve pek çok sanatçıyı Pendik’te buluşturan Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması 24 Eylül’de başladı. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Milletvekili Eyüp Özsoy, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ve AK Parti Pendik İlçe Başkanı Ali Şirin katıldı.Alanda yapılan kurdele kesim törenine katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada “Toplumun ruhu kültürdür,aklı sanattır.Bir belediye ve başkanı kültür-sanatsız bir şehir inşa edemez.

Başkanımızı tebrik ediyorum bu konudaki eylemleri için sağ olsun var olsun.Gençlerimiz sanattan ilham alacak ve geleceklerini bu şekilde tasarlayacak.Ben gençlerimizin de sesi olarak Başkanımızı alkışlıyorum.” ifadelerinde bulundu. 2019-2020 senesinde 775 program yapıldığını belirten Başkan Ahmet Cin “Biz Pendik olarak bu faaliyetlere çok önem veren ve merkez olmayı amaçlayan bir ilçe ve belediyeyiz.Bu tür etkinliklere devam edeceğiz ”dedi.

Ahşap,çini,halı dokumacılık…El sanatları bu etkinlikte Pendik Sahil Meydanı'nda gerçekleştirilen Uluslararası 16. Geleneksel Sanatçılar Buluşması
ahşap oyma,çini,halı dokuma,tesbih,seramik ve daha birçok el sanatına ev sahipliği yapıyor.Aynı zamanda alanda kurulan sahnede çeşitli müzisyenler katılımcılara doyulmaz bir müzik keyfi yaşatıyor. 24 Eylül’de başlayan etkinlik sanat-severleri 1 Ekim’e kadar ağırlamaya devam edecek.

PESKDER SOKAK CANLARI İÇİN FARKINDALIK GECESİ DÜZENLİYOR!
BOLU KARTALKAYA OTEL YANGINI DAVASINDA KARAR: 11 SANIĞA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
PENDİK BELEDİYESİ DRAGON BOT YARIŞLARI GERÇEKLEŞTİ
PESİAD ''PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMASI'' YÜRÜTME KURULU TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ
BAKAN KURUM 'YÜZYILIN KONUT PROJESİ'NİN ÖRNEK DAİRE VE FİYATLARINI AÇIKLADI!
İSTANBUL ARVANUTKÖY'DE İETT OTOBÜSÜNDE BIÇAKLI SALDIRI DEHŞETİ!
CUMHURİYET’İN 102. YILI PENDİK’TE BİLAL SONSES KONSERİYLE KUTLANDI
KADIN EMEĞİ MODAYLA BULUŞUYOR: ÜMRANİYE’DE MODA VE STİL OKULU AÇILDI
PENDİKSPOR'DAN BAŞKAN AHMET CİN'E ZİYARET
KARTAL CUMHURİYET'İN 102. YILINDA TEK YÜREK OLDU