ÜMRANİYE BELEDİYESİ, EBRU KURSUYLA GELENEKSEL SANATLARI YAŞATMAYA DEVAM EDİYOR

Ümraniye Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi, 17 yıldır aralıksız olarak yürütülen Ebru Kursu ile Türk sanatlarını yaşatmaya ve bu mirası yeni nesillere aktarmaya devam ediyor.

Geleneksel sanatlara ilgi duyan vatandaşlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da kursa büyük bir ilgi gösteriyor.

Geleneksel Sanatlar Akademisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarını güçlü bir şekilde sürdürüyor. Yeni sezonun açılmasıyla birlikte akademi, ebru branşında verdiği eğitimlerle geleneksel el sanatlarının yaşatılmasına öncülük ediyor.

Ekim ayında başlayan kurs, Haziran ayına kadar devam eden kapsamlı bir eğitim süreci sunuyor. Kurs programında; geleneksel ebru tekniklerinden ebru sanatının tarihine, malzeme hazırlığından kompozisyon tasarımına kadar kursiyerlere kapsamlı bir eğitim veriliyor.

Kurs, 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlara açık ve tamamen ücretsiz olup katılımcılar, kursu başarıyla tamamladıklarında Millî Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyorlar. Bu sertifika, ebru sanatına dair kazanılan bilgilerin resmî bir kanıtı olarak katılımcılara önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca her yıl eğitim dönemi sonunda, öğrencilerin hazırladığı eserler, Geleneksel Sanatlar Akademisi Yıl Sonu Sergisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Bu sergi, katılımcıların eserlerini geniş bir izleyici kitlesine sunma fırsatı bulduğu gibi, aynı zamanda eserlerini satışa çıkarma imkânı da sağlıyor.

Kurslara başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi’nin e-kurs.umraniye sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

Ümraniye Belediyesi, geleneksel sanatları yaşatmaya ve sanatın her dalını desteklemeye devam ederek ilçenin sosyal ve sanatsal hayatını zenginleştirmeye devam etmektedir.

KARTAL BELEDİYESİ'NDEN ANLAMLI DESTEK
KARTAL'IN MİNİKLERİ DENİZ YAŞAMINI KEŞFETTİ
TUZLA'NIN 2 BİN 500 YILLIK TARİHİ SEMPOZYUMDA ELE ALINDI
VİZE DOLANDIRICILARINA BAKANLIK ENGELİ: 6 FİRMAYA FAALİYETLERİ DURDURMA CEZASI
CHP’DE "KILIÇDAROĞLU" DEPREMİ: BAŞARIR VE GÜNAYDIN’IN GÖREVLERİ DÜŞTÜ!
13 BEYAZ ET FİRMASINA KAYYUM ATANDI
BAŞKAN AHMET CİN'DEN HİZMETLE GEÇEN 7 YILLA İLİŞKİN AÇIKLAMA:BORÇSUZ BELEDİYEYİZ''
AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR'DEN PENDİK BELEDİYESİNE TEBRİK VE TEŞEKKÜR
CHP'DE DEPREM:PM DÜŞTÜ GÖZLER 45 GÜNLÜK KURULTAY SÜRECİNDE!
PENDİK'TE SANAT DEVRİMİ:OZAN İNKAYA'DAN ANADOLU YAKASI'NIN EN KAPSAMLI TİYATRO AKADEMİSİ