ÜMRANİYE BELEDİYESİ ÖĞRENCİLERE ERASMUS BİLGİLENDİRME SEMİNERİ VERDİ

Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Projeler Birimi tarafından “ERASMUSDAY” çerçevesinde, 200 öğrenciye bilgilendirme semineri verildi.

Program sonrası Başkan İsmet Yıldırım öğrencilerle bir araya gelerek Valide Sultan Gemisi ile boğaz turu yapıldı.

Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve Projeler Birimi tarafından “ERASMUSDAY” çerçevesinde, 200 öğrenciye bilgilendirme semineri verildi. Ümraniye Belediyesi Eurodesk Temas Noktası tarafından düzenlenen etkinlikte sabah 08.30 'da Ümraniye Belediye binasında bilgilendirme semineri düzenlendi. Düzenlenen seminerde Erasmus+ programının ve tanıtımı gerçekleştirilerek, gençlere Avrupa Dayanışma Programı (ESC) gibi daha birçok konu hakkında bilgilendirme yapılıp yurtdışında gönüllülük fırsatları anlatıldı. Gerçekleştirilen seminerin ardından öğrenciler Üsküdar'a giderek Valide Sultan Gemisi ile boğaz gezisi gerçekleştirdi. Öğrenciler çay ve simit ikramı ile birlikte boğazın tadını doyasıya çıkardı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım boğaz gezisine katılım sağlayarak öğrencilerle bir araya geldi. Gerçekleşen boğaz turunun ardından bilgi yarışması düzenlendi. Bilgi yarışmasında başarı gösteren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

“Eurodesk programının temsilcisi olduk”

Boğaz gezisinde açıklamalarda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Biz Ümraniye Belediyesi olarak Erasmus'la ilişkili Eurodesk programının temsilcisi olduk. Türkiye Ajansı bu programı Ankara'ya gitmeden temsilci olarak bize verdi. Yani bizim Anadolu yakasında olsun, İstanbul'da olsun gençlerimiz yurt dışıyla Erasmus programına veya okullarımız katılmak istiyorlarsa bizim aracılığımızla bu programı beraberce tanzim edip düzenleyip erasmus programını geliştirebiliyoruz. Gençlerimiz maşallah pırıl pırıl. Biz de onlara belediyemiz olarak yardımcı oluyoruz” dedi.

Seminere katılan öğrenci Birsen Beyza, “Okulumuzun Erasmus programları var fakat bu Eurodesk programının Ümraniye’ye gelmesi gerçekten biz Ümraniyeli gençler için çok büyük bir avantaj oldu. Yurtdışındaki öğrenciler ile değişim programı adı altında yurtdışında okuma olanağı gerçekten bizler için çok büyük bir avantaj. Eurodesk programında emeği geçen herkese ve başta İsmet Yıldırım olmak üzere çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

TÜRK KIZILAY DERNEĞİ PENDİK ŞUBE BAŞKANLIĞI'NDAN MEME KANSERİNE KARŞI ANLAMLI ETKİNLİK
103 YILLIK CUMHURİYET GURURUYLA, ATAMIZIN İZİNDE!
METEOROLOJİDEN SARI KOD ALARMI: İSTANBUL DAHİL 25 İLDE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
AVRUPA ŞAMPİYONU SEMANUR YÜKSEL’DEN BAŞKAN İSMET YILDIRIM’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ
KARTAL'DA KREŞLİ MİNİKLERDEN CUMHURİYET COŞKUSU
PENDİK'TE CUMHURİYET BAYRAMI'NIN 103. YILI KUTLAMALARI BAŞLADI
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
METRO İÇİN YARGIYA BAŞVURAN NURETTİN YILMAZ ŞİMDİ PENDİK'İ ORTAK TALEPTE BULUŞTURUYOR
DENİZLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI ŞENİZ DOĞAN VE 26 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
KARTAL'DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU DOYASIYA YAŞANACAK