ÜMRANİYELİ KADINLAR EMEKLERİNİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ümraniye Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Ümraniye Kadın Eli Pazarı” ile kadınlar binbir emek vererek ürettiği el emeği göz nuru ürünleri satarak kazanca dönüştürüyor.

Kadınlar bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ümraniye Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal güçlenmelerine destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kadınlara her alanda tam destek veren belediye, kadın istihdamına destek olmak için ‘Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nı Ümraniye’ye kazandırdı. Ümraniye Yamanevler Kapalı Pazar Alanı içerisine kurulan ‘Ümraniye Kadın Eli Pazarı’ ile kadınlar Çarşamba günleri pazarda ürettiği ürünleri satarak para kazanıyor.

Ümraniyeli Kadınların, Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi'nde aldıkları çeşitli kurslarla ürettikleri el emeği ürünler, Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nda satışa başladı. Takı ve tekstil ürünleri, çeyiz ve hediyelik eşyalar gibi farklı kategorilerde ürünlerin yer aldığı tezgâhlarda, el işçiliğinin özgün ve değerli yönlerini ortaya koyuyor. Hırkalar, yelekler, rengarenk takılar, lifler hatta çantalar. Hepsi de el emeği göz nuru. İlmek ilmek işlendi, bin bir emek verilerek üretildi, Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nda satışa çıktı.

Tezgâh Ümraniye Belediyesi’nden

Ümraniye Belediyesi düzenlediği bu tür projeler ile kadınların ekonomik özgürlüğüne katkıda bulunurken aynı zamanda el sanatlarının ve kültürünün yaşatılmasına da önemli bir katkı sağlıyor. Ümraniye Belediyesi hanımların emeğini kazanca dönüştürmesi için büyük bir imkân sağlarken; tezgâh kurulumunu kendisi yaparak hiçbir ücret almıyor. Kadınlar ürettiği ürünleri pazara getirerek doğrudan tüketici ile buluşturuyor. Kadınlar 4 haftalık periyotlarla, Çarşamba günleri pazardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler.

El emeğiyle yaptıkları ürünleri Ümraniye Belediyesi tarafından ücretsiz açılan pazarda satma imkanı bulan kadınlar, hem aile bütçelerine destek oluyor hem de ürünlerinin değer bulmasının mutluluğunu yaşıyor.

KAVAKPINAR ANTREMAN SAHALARINDA SONA GELİNDİ
KARTAL KADIN MECLİSİ’NDEN YEREL YÖNETİMDE GÜÇLÜ TEMSİLİYET
KARTAL’DA EBEVEYNLERE REHBERLİK SEMİNERİ
İBB BAŞKAN VEKİLİ NURİ ASLAN VE BAŞKAN BİNGÖL TUZLADA'Kİ YENİ HAL PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ
MUHİTTİN BÖCEK'İN GELİNİ ZUHAL BÖCEK GÖZALTINA ALINDI
KARTAL’IN SOSYAL VİZYON PROJESİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI
BAŞKAN AHMET CİN ÖĞRENCİLERE VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU
BAŞKAN GÖKHAN YÜKSEL'DEN MARMARA İÇİN GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ MESAJI
BAŞKAN AHMET CİN MARMARA BELEDİYELER BİRLİĞİ MECLİSİ'NE BAŞKANLIK ETTİ
İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN PENDİK'TE YAŞAM VADİSİ PROJESİNİ YERİNDE İNCELEDİ