ÜMRANİYELİ KADINLAR EMEKLERİNİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRÜYOR

Ümraniye Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Ümraniye Kadın Eli Pazarı” ile kadınlar binbir emek vererek ürettiği el emeği göz nuru ürünleri satarak kazanca dönüştürüyor.

Kadınlar bu sayede ev ekonomisine katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

Ümraniye Belediyesi, kadınların ekonomik ve sosyal güçlenmelerine destek olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda Kadınlara her alanda tam destek veren belediye, kadın istihdamına destek olmak için ‘Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nı Ümraniye’ye kazandırdı. Ümraniye Yamanevler Kapalı Pazar Alanı içerisine kurulan ‘Ümraniye Kadın Eli Pazarı’ ile kadınlar Çarşamba günleri pazarda ürettiği ürünleri satarak para kazanıyor.

Ümraniyeli Kadınların, Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi'nde aldıkları çeşitli kurslarla ürettikleri el emeği ürünler, Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nda satışa başladı. Takı ve tekstil ürünleri, çeyiz ve hediyelik eşyalar gibi farklı kategorilerde ürünlerin yer aldığı tezgâhlarda, el işçiliğinin özgün ve değerli yönlerini ortaya koyuyor. Hırkalar, yelekler, rengarenk takılar, lifler hatta çantalar. Hepsi de el emeği göz nuru. İlmek ilmek işlendi, bin bir emek verilerek üretildi, Ümraniye Kadın Eli Pazarı’nda satışa çıktı.

Tezgâh Ümraniye Belediyesi’nden

Ümraniye Belediyesi düzenlediği bu tür projeler ile kadınların ekonomik özgürlüğüne katkıda bulunurken aynı zamanda el sanatlarının ve kültürünün yaşatılmasına da önemli bir katkı sağlıyor. Ümraniye Belediyesi hanımların emeğini kazanca dönüştürmesi için büyük bir imkân sağlarken; tezgâh kurulumunu kendisi yaparak hiçbir ücret almıyor. Kadınlar ürettiği ürünleri pazara getirerek doğrudan tüketici ile buluşturuyor. Kadınlar 4 haftalık periyotlarla, Çarşamba günleri pazardan ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler.

El emeğiyle yaptıkları ürünleri Ümraniye Belediyesi tarafından ücretsiz açılan pazarda satma imkanı bulan kadınlar, hem aile bütçelerine destek oluyor hem de ürünlerinin değer bulmasının mutluluğunu yaşıyor.

BAKAN TUNÇ DUYURDU:TRAFİKTE YOL KESİP HAVAYA ATEŞ AÇANLARA HAPİS CEZASI GELİYOR
ÜMRANİYE’DE ASFALT YENİLEME ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
GAZZE'DE İNSANLIK ZULÜM DEVAM EDİYOR: BİR BEBEK DAHA AÇLIKTAN HAYATINI KAYBETTİ
KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI SONA ERDİ
KARTAL'IN CADDELERİ ADIM ADIM YENİLENİYOR
ALTINOLUK'TA HALK EKMEK KUYRUĞU:EMEKLİLER EKMEK ALBAİLMEK İÇİN ERKEN SAATLERDE SIRAYA GİRİYOR
YASEMİN UYANIK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
AYDIN'DA ÇERÇİOĞLU PROTESTOSU! KONSERE KİMSE GELMEDİ
ŞEHİT MÜHENDİS ZAHİDE GÜÇLÜ EKİCİ BİLİM MERKEZİ'NDEN İLK ROKET DENEMESİ
PENDİKSPOR'UN 2025-2026 SEZONUNUN ANA SPONSORU ATKO GRUP OLDU