''YEŞİL ODAKLI KARTAL'' İÇİN ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in seçim döneminde üzerinde özellikle durduğu “Yeşil Odaklı, Çevreci, Yaşanabilir Bir Kent” oluşturma amacını taşıyan çalışmalar, meyvelerini vermeye devam ediyor.

Söz konusu çalışmalarla Kartal’da, son 1 yılda yeşil alan miktarı 26.319 metrekare arttı, kentin parklarının sayısı 174’e ulaştı, var olan parkların eksik malzemeleri tamamlanarak yıpranan tüm malzemeleri yenilendi, parklar peyzaj çalışmaları ile de modern ve yeşil bir görünüme kavuştu.

Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucunda; Komşuluk ve Dayanışma Parkı Projesi, Kartal Eski Stad Yanı Park Projesi, Fatih Boylan Parkı Projesi, Çamlık Şehitler Camii Peyzaj Düzenleme Projesi, Kartal Baba Alt Geçit Yanı Dinlenme Alanı Projesi, Çamlık Sokak Yanı Park Projesi, Anadolu Caddesi Yanı Park Projesi, Kumlar Caddesi Yanı Park Projesi, Nilay Sokak Yanı Park Projesi, Halitpaşa Caddesi Yanı Park Projesi, Temizlik İşleri Personel Alanı Projesi, Erkılıç Caddesi (Fazilet Bahçesi) Projesi tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı. Yeni açılan parklarla birlikte ilçedeki park sayısı 174’e yükseldi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün ilçe geneline yaydığı yoğun çalışmalar neticesinde var olan 8 parkın; duvarları, zeminleri, yürüyüş parkurları, mobilyaları, çocuk oyun grupları ve oturma alanlarında eksik malzeme ihtiyacı karşılandı, aydınlatma, sulama sistemleri, çöp kutusu montajları, kum, toprak, mıcır ve çim serimi, parke, bordür yapımı, ağaç budama, fidan dikimi yapılarak, var olan ve yıpranan malzemelerde/alanlarda ise yenileme çalışmaları yapıldı.

Öte yandan söz konusu parkların fiziki çevresi düzenlenerek peyzaj çalışmaları ile de yeşil alanları artırıldı. Çalışmaların yapıldığı; Şehit Mustafa Piroğlu Parkı, Ihlamur Parkı, Şehit Musa Saç Parkı, Turgut Kadız Parkı, Soğanlık YKYM Gazanfer Özcan Parkı, Yürekkayalar Parkı ve Atatürk Parkı yemyeşil ve modern görünümlerine kavuşarak Kartallı vatandaşların kullanımına sunuldu.

KARTAL BELEDİYESİ 14 MART TIP BAYRAMI'NDA SAĞLIK EMEKÇİLERİNİ UNUTMADI
İBB'DEN PENDİK'E YATIRIM ÇIKARTMASI: ELMALI YAZIR CAMİİ HİZMETE AÇILDI
TARİHÇİ PROF.DR.İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ
KARTAL BELEDİYESİ'NDEN OKULLARDA AFET BİLİNCİ EĞİTİMİ
YILIN BARIŞ İNSANI ÖDÜLÜ DÜNYACA ÜNLÜ YAZAR AKİF MANAF'IN
VATAN PARTİSİ PENDİK İLÇE BAŞKANLIĞI'NDAN İNCİRLİĞİN TSK DENETİMİNE ALINMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI
ÖĞRENCİLER 350 FISTIK ÇAMINI TOPRAKLA BULUŞTURDU
KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINA ALINDI
SONRADAN TAKILAN SES SİSTEMLERİNE YASAK KAPIDA!
PENDEF İFTARINDA ÖRNEK DAYANIŞMA:650 İHTİYAÇ SAHİBİ AİLEYE RAMAZAN DESTEĞİ